Val 2022 Valkompass
kommun

Det ska finnas fler lättillgängliga parkeringar i centrum för att gynna handeln

Om frågan
Bristen på pakeringer i centrum lyfts ibland fram som ett skäl till att kunder söker sig till externa köpcentrum. Samtidigt minskar många kommuner antalet p-platser för att hålla nere bilanvändningen och uppnå klimatmålen.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

V
Vänsterpartiet Vetlanda

Handeln få vi gynna på annat sätt Trafik i centrum bör snarare minskas för klimat och hälsa.

Ganska bra förslag

L
Liberalerna Vetlanda

Antalet äldre ökar. Det gör livet lite enklare för den gruppen.

S
Socialdemokraterna Vetlanda

Extra viktig fråga

Eftersom Vetlanda har en stor landsbygd med en kollektivtrafik som inte är anpassad för många som bor på landsbygden bör det finnas lättillgängliga parkeringar i centrum för att gynna handeln.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Vetlanda

Extra viktig fråga

Vetlanda är en till ytan stor kommun. Det gör oss mer beroende än många andra av bilen som fortskaffningsmedel. Vår kommun mår bra av en livaktig lokal handel och denna behöver vara väl tillgänglig för alla, även personer med olika former av funktionsvariationer. Vi tror att biltrafik, bland annat i så kallad gångfartsmodell, kan vara väl förenlig med en trivsam centrummiljö.

M
Moderaterna Vetlanda

Vi måste se till att locka folk till våra fantastiska butiker i centrum. Att enkelt med bil, cykel eller till fots ta sig in måste vara en självklarhet!

SD
Sverigedemokraterna Vetlanda

Vi anser att vi måste underlätta för handeln i centrum att kunna blomstra.

VF
Vetlanda Framåtanda Vetlanda

Handelns behov och deras möjligheter till fortsatt överlevnad måste stimuleras och då är lättillgängliga parkeringar oerhört viktiga. Alla kan inte cykla och de som besöker våran handel utifrån måste kunna parkera!