Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska verka för att ungdomsmottagningen ska finnas kvar i Vetlanda

Om frågan
Ungdomsmottageningen i Vetlanda drivs av kommunen och Region Jönköping tillsammans. Det finns ett förslag om att slå samman länets ungdomsmottagningar till färre enheter på färre orter.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

L
Liberalerna Vetlanda

I tider av ohälsa behövs ungdomsmottagningen på nära håll.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Vetlanda

Extra viktig fråga

Den är kvar och kommer att finnas kvar för tillgängligheten.

KD
Kristdemokraterna Vetlanda

Extra viktig fråga

Våra ungdomar har rätt till nära och god tillgång till ungdomsmottagning och den hjälp som den erbjuder. Vi är en till ytan stor kommun och för många ungdomar är det långt även att ta sig in till centralorten. Sedan behöver ungdomar också känna en frihet, bland annat av integritetsskäl, att söka sig till ungdomsmottagning på annan ort om så önskas.

M
Moderaterna Vetlanda

Detta var ett förslag där vi direkt var ute och visade vår ståndpunkt, detta är en trygghet för våra ungdomar och är jätteviktigt!

S
Socialdemokraterna Vetlanda

Extra viktig fråga

Ungdomen ska ha närhet och känna sig trygg vid besök på ungdomsmottagningen. Närheten är enligt S uppfattning viktigt då.

SD
Sverigedemokraterna Vetlanda

Viktigt att ungdomar kan söka den riktade hjälp i närområdet.

V
Vänsterpartiet Vetlanda

Extra viktig fråga

Denna fråga driver vänsterpartiet. Inte bara att den ska vara kvar utan den ska uppfylla alla de nationella riktlinjerna om tillgänglighert och proffesion som ska finnas.

VF
Vetlanda Framåtanda Vetlanda

Vi måste visa mod att försvara vår närservice och för våra ungdomar är detta väldigt viktigt! Kommunen äger inte den här frågan men vi i kommunen måste visa en enad vilja och hävda vår inställning. Inte bara nicka med. Nödvändigt att vi agera kraftfullt och gemensamt!