Val 2022 Valkompass
kommun

Tämnarådalen vid Tierp ska bli ett naturreservat

Om frågan
En kommun har möjlighet att bilda ett kommunalt naturreservat för att skydda och bevara ett område som anses ha värdefull natur.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

C
Centerpartiet Tierp

Utveckling på ett hållbart vis och bevarande av Tämnarådalen ser vi positivt på men genom befintlig hävd och frivilliga initiativ. Ett naturreservat konserverar istället för utvecklar området.

KD
Kristdemokraterna Tierp

Våra bönder behöver sin mark för att hålla landsbygden levande

M
Moderaterna Tierp

Extra viktig fråga

Moderaterna vill inte se fler naturreservat.

Ganska dåligt förslag

S
Socialdemokraterna Tierp

Förslaget är mycket vagt. De satsningar som gjorts i och kring Tämnarån är bra, och tillgängligheten till årummet är god. Tveksamt om en reservatbildning skulle tillföra något.

SD
Sverigedemokraterna Tierp

Det går inte att svara ja på det så allmänt utan att veta också hur gränsdragningarna kommer att ske. Sådana beslut måste också se till vilka möjligheter som finns för markägare och kringboende att nyttja området. Men naturligtvis är det viktigt att bevara lokala kulturbygder.

Ganska bra förslag

L
Liberalerna Tierp

Vi i Liberalerna Tierp ser inget hinder med att Tämnarådalen skulle kunna bli ett naturreservat.

Mycket bra förslag

MP
Miljöpartiet Tierp

Extra viktig fråga

I kommunen finns många naturområden med stor biologisk mångfald som ger möjlighet till ett rikt friluftsliv. Dessa måste värnas. Vi vill att Tämnarådalen vid Tierps köping blir ett naturreservat, här finns en fantastisk artrikedom (de senaste 20 åren har ca 180 fågelarter konstaterats här) och det är en tätortsnära oas som borde få en ökad tillgänglighet för alla.

V
Vänsterpartiet Tierp

Partiet har inte lämnat någon motivering