Val 2022 Valkompass
kommun

Skolorna i Hållnäs och Vendel ska finnas kvar

Om frågan
Vissa partier vill lägga ner skolorna i mindre samhällen på grund av kostnader och vikande elevantal.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

V
Vänsterpartiet Tierp

Vi måste se skolan i kommunen som en helhet och sluta fokusera blint på rankingar och att se varje enskild skola som en egen liten ö. Utan vi måste ta helhetsbilden över kommunen, inklusive boendesegregation, skolsegregation, lärandemiljön och arbetsmiljön. Då behöver vi ha en dialog med skolans professioner, facken, elever och föräldrar för att finna lösningar och kunna ta svåra beslut.

Ganska bra förslag

S
Socialdemokraterna Tierp

Vendels skola skall finnas kvar! Här finns ett tillräckligt elevunderlag för att säkra kvaliten på undervisningen och det finns heller ingen närliggande skola med utrymme att ta emot eleverna. Vår skolpolitik kommer alltid att ha barnen i centrum och det viktigaste är alltid att alla barn ska ha goda förutsättningar för lärande.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Tierp

Extra viktig fråga

Alla landsbygdsskolor i Tierps kommun ska finnas kvar. Landsbygdsskolorna är grunden för utveckling och tillväxt i hela Tierps kommun.

KD
Kristdemokraterna Tierp

Extra viktig fråga

I enlighet med en av våra tre viktiga punkter som vi går till val på

L
Liberalerna Tierp

För oss i Liberalerna är det viktigt att även byskolorna kan få leva kvar så att vi kan ha en landsbygd. Som verkligheten ser ut idag kan vi till exempel inte stänga Vendelskola då Örbyhus skola redan nu är för liten.

MP
Miljöpartiet Tierp

Extra viktig fråga

Miljöpartiet vill värna alla Tierps skolor. Det är viktigt att det går att bo och leva i hela kommunen. Närhet till skolor, offentlig och kommersiell service, kollektivtrafik och bredband är alla viktiga aspekter för att få alla delar av kommunen att leva. Det går utmärkt att utveckla skolan utan att centralisera!

M
Moderaterna Tierp

Extra viktig fråga

Tierps kommun är en landsbygdskommun och en förutsättning för att landsbygden skall fortsätta kunna leva är att skolorna finns kvar.

SD
Sverigedemokraterna Tierp

Extra viktig fråga

Det här är välfungerande skolor som bidrar till att hela kommunen kan leva. Därför ska de finnas kvar.