Val 2022 Valkompass
kommun

Två nya mötesplatser för seniorer ska öppnas i kommunen

Så svarar partierna

Ganska bra förslag

SD
Sverigedemokraterna Täby

Extra viktig fråga

Viktigt att äldre får mötesplatser där de kan träffas.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Täby

Extra viktig fråga

Vi vill se nya seniorcenter i Näsbypark och i Täby Kyrkby, utöver det som redan finns i Täby Centrum.

KD
Kristdemokraterna Täby

Mötesplatser är viktiga och kan gärna samlokaliseras med andra lämpliga verksamheters lokaler.

L
Liberalerna Täby

Extra viktig fråga

Umgänget med andra är centralt för en meningsfull fritid och för att undvika ofrivillig ensamhet. Vi vill därför ha två ytterligare mötesplatser och seniorcenter för äldre med generösa öppettider och lättilllgängliga lokaler. En i Täby kyrkby och en i Näsbypark. Vi vill också ha ett bibliotek i varje kommundel. Två nya bibliotek bör till. Ett i Arninge-Ullna och ett i Visinge/Vallatorp.

MP
Miljöpartiet Täby

Att få tillgång till mötesplatser, gärna som är generationsöverskridande, är viktigt både för den psykiska såväl som den fysiska hälsan. Det möjliggör att individer kan få träffas och dela med sig av kunskaper av erfarenheter. Vi ser gärna att dessa läggs centralt för att det ska vara lätt att ta sig till kollektivt.

M
Moderaterna Täby

Extra viktig fråga

I Täby finns det ett seniorcenter i Täby centrum och vi vill öppna fler och gärna i samarbete med biblioteken. Vi vill att seniorcenter öppnas i Täby Kyrkby och Näsbypark.

S
Socialdemokraterna Täby

Extra viktig fråga

Täby har behov av mötesplatser för både unga och äldre och vi ser gärna en kombination av senior- och ungdomscenter. Vi vill ha mötesplatser i alla stadsdelar i kommunen. Det senaste förslaget om ett mobilt seniorcenter i olika bibliotek är värt ett försök.