Val 2022 Valkompass
kommun

Alla äldre som behöver det ska garanteras plats på ett äldreboende

Så svarar partierna

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Täby

Extra viktig fråga

Vi vill att alla över 85 år ska få äldreboende eller hemtjänst utan behovsprövning.

KD
Kristdemokraterna Täby

Extra viktig fråga

Finns behovet och är biståndsbedömt så ska det självklart finnas plats på boende. Det ska finnas plats på boende här i Täby för Täbybor.

L
Liberalerna Täby

Extra viktig fråga

Varje människa ska självklart ha rätt att bestämma över sin vardag, sin äldreomsorg och hur de vill bo. Det ska finnas både privata och kommunala alternativ, även för hemtjänsten.

MP
Miljöpartiet Täby

När man har jobbat ett långt liv så ska det finnas samhällsnära tjänster som gör att individen kan få tillgång till ett äldreboende där det finns omsorg och möjlighet till aktiviteter som skapar ett rikt innehåll i dagen. Därför behövs det finnas god tillgång till äldreboende för våra seniorer

M
Moderaterna Täby

Extra viktig fråga

I Täby planeras över 600 nya boendeplatser fram till 2027. Det finns stor valfrihet att välja boende, kommunal som privat. Det finns idag ingen kö till boenden i kommunen för de som vill bo kvar i Täby. Vi vill höja grundersättningen och öka kvalitetspengen för att säkerställa en hög kvalitet inom äldreomsorgen.

S
Socialdemokraterna Täby

Extra viktig fråga

Det är tryggt att veta för dem som blir äldre i Täby att det finns en plats på ett boende, inom kommunen. Vi vill ha ökad valfrihet och det innebär fler kommunala boenden. Kvaliteten inom äldreomsorgen måste utvecklas och säkerställas.

SD
Sverigedemokraterna Täby

Extra viktig fråga

De äldre blir allt fler i Täby och om behov av äldreboende uppstår så ska plats alltid kunna garanteras i kommunen. Att placeras i ett äldreboende i en annan kommun långt bort från nära och anhöriga är inte acceptabelt.