Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska bygga en multiidrottshall intill Solnahallen

Om frågan
Förslaget innebär att den nya hallen kan växa ihop med Solnahallen och Skytteholms IP.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Solna

Kommunen har precis bestämt att vi kommer att bygga om Vasalundshallen och Vasalunds simhall till idrottshallar för olika idrotter. Vi bygger tre nya fotbollsplaner i Järvastaden och kommer även fräscha upp Solnahallen samt intilliggande Skytteholms IP. Låt oss göra det och därefter utvärdera behovet av ännu mera idrottsytor.

M
Moderaterna Solna

Vi vill istället bygga ett idrottens hus i Vasalundshallen, där det tidigare var simhall gör vi om till en multiidrottshall.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Solna

Centerpartiet har tillsammans med majoriteten lanserat Idrottspaketet som innebär en ombyggnad av Vasalundshallen och upprustning av Skytteholm och Solnahallen. Centerpartiet vill se en breddning av idrottsutbudet, inte minst för flickor.

MP
Miljöpartiet Solna

Det behövs fler idrottslokaler i Solna. Vi har redan beslutat att Vasalundshallen ska göras om till ett idrottens hus med 3000 kvm idrottsytor för många olika sporter och vi kommer även rusta upp Solnahallen. Vi binder oss inte till att bygga en ny hall just vid Solnahallen men vi ser behov av att investera i fler nya idrottslokaler i takt med att Solna växer.

S
Socialdemokraterna Solna

Vi vill ersätta nuvarande Solnahallen med en ny och större multiidrottshall på samma plats så att fler barn får plats att idrotta. Vi vill bygga ihop den nya hallen med Skytteholms IP där vi vill bygga en till fullstor fotbollsplan, nya läkare, omklädningsrum och kontor för föreningarna. Vi vill göra Skytteholms IP till AIK:s nya hemvist!

SD
Sverigedemokraterna Solna

En multiidrottshall i Solna är något vi är positiva till, förutsatt att placeringen inte påverkar våra grönområden eller att fler parkeringsplatser avvecklas. Solna har framgångsrika idrottslag med lång och ärorik historia. Både elit och breddidrott är viktiga och värda att satsas på, inte minst för dess stora betydelse för människors hälsa och välbefinnande.

Mycket bra förslag

L
Liberalerna Solna

Extra viktig fråga

Detta är ett viktigt steg för att bygga bort en del av köerna till barn- och ungdomsidrotten. Ett förslag som från början kommer ifrån idrottslivet men som Liberalerna gjort till sitt egna och nu har drivit länge.

V
Vänsterpartiet Solna

Solna växer och allt fler vill idrotta men bristen på anläggningar och hallar gör att många tvingas bort. En ny multisporthall skulle göra att åtminstone 15-20 idrotter skulle kunna ta emot fler idrottsutövare, och området kring Solnahallen är ett lämpligt område att bygga på. Vi har haft med förslaget om att bygga en ny multisporthall i vår skuggbudget under hela denna mandatperiod.