Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska anlägga en strandpromenad mellan Mälarbron och Bergvik

Om frågan
Platsen ligger vid Hansta strand.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

L
Liberalerna Södertälje

-

S
Socialdemokraterna Södertälje

Kommunen har förhandlat sig till att fler strandpromenader ska anläggas av trafikverket efter att de breddat kanalen. Det måste dock alltid ges en reservation för exakta dragningar innan allt är klart, bland annat utifrån vem som äger marken.

SD
Sverigedemokraterna Södertälje

Vi behöver göra flera områden mer attraktiva och vackra för att göra Södertälje till en trevlig stad att bo i och flytta till. En strandpromenad mellan Mälarbron och Bergvik kan bidra till det.

V
Vänsterpartiet Södertälje

Det finns redan längs sträckan men det är viktigt att bevara den offentliga tillgången till gång- och cykelstråk längs med kanalen.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Södertälje

Extra viktig fråga

Allt som gör staden trevligare att vistas i och besöka är bra

KD
Kristdemokraterna Södertälje

Detta är ett av Kristdemokraternas förslag inför valet 2022.

MP
Miljöpartiet Södertälje

Det finns redan en gång- och cykelväg längs mellan Mälarbron och Bergvik, men Miljöpartiet ser gärna att stråket utvecklas. Vi vill också anlägga ett naturreservat vid Ragnhildsborg för att stärka möjligheterna för friluftsliv och stärka biologisk mångfald i detta område. Vi har fina stränder och mycket vatten i kommunen som vi ska ta till vara på och värna om.

M
Moderaterna Södertälje

Södertäljes vattenläge är smått unikt för vår kommun - men idag dåligt nyttjat. Att möjliggöra att både flera Södertäljebor och besökare kan uppleva vårt fina läge är positivt för kommunen.

REAL
Realistpartiet Södertälje

Extra viktig fråga

En toppenidé! En av fördelarna med Södertälje är närheten till vatten och natur, vi skall givetvis nyttja det så mycket det går och se till att man kan promenera längst med vattnet så mycket som det rimligen går, vi ger tummen upp för detta förslag.