Val 2022 Valkompass
kommun

Den planerade ishallen i Åby ska byggas snarast

Om frågan
Byggstarten av den planerade ishallen i Åby stoppades 2021 på grund av att priserna steg från 60 miljoner till drygt 100 miljoner kronor. Kostnaden beräknas nu till nästan 200 miljoner kronor. Det här förslaget innebär att kommunen ska skjuta till de pengar som krävs för att komma igång med bygget.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

L
Liberalerna Mölndal

Liberalerna tycker att det är bra med fler idrottsanläggningar i kommunen. Det behöver dock göras mer jämförelser med hur mycket Isstadion ska få kosta. Vi är ansvarsfulla med skattebetalarnas pengar och anser att man kan bygga den billigare. Det finns ex. från andra kommuner som bygger motsvarande hall för en tredjedel av kostnaden.

SD
Sverigedemokraterna Mölndal

Vi stödjer byggnation i enlighet med befintlig tidsplan.

Ganska bra förslag

MP
Miljöpartiet Mölndal

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Mölndal

Isytor är en bristvara i hela regionen och har varit så sedan länge. Isen utomhus är dyr i drift och ibland går det inte att ha den igång alls. Med en stor yta igång kan flera verksamheter bedrivas samtidigt. Skridskoskola, allmänhetens åkning, konståkning, ungdomsishockey eller bandy. Geografiska läget är mycket bra. Det kan bli kostsamt men vi tror på att det är värt det i det långa loppet.

KD
Kristdemokraterna Mölndal

KD Mölndal har under mandatperioden drivit på frågan att bygga en ytterligare ishall men tyvärr mött på stort motstånd från en del partier. Issporter och allmänhetens åkning behöver ytterligare en inbyggd hall för att få längre säsong och den kommer bidra positivt i hela regionen. KD Mölndal satsar på att ge förutsättningar för en bra fritid för både barn och ungdomar men också en bred allmänhet.

M
Moderaterna Mölndal

Partiet har inte lämnat någon motivering

S
Socialdemokraterna Mölndal

Extra viktig fråga

Utomhusbanan är väderkänslig och inte användbar under så lång tid på året. Vi vet att istiderna för klubbarna är begränsade. Isdans, hockey, bandy mfl... Vi vill att skola och förskola ska få möjlighet att använda hallen till idrottslektioner och friluftsdagar. Allmänhetens åkning är viktig och stärker folkhälsan. Området bör förvandlas till ett idrottsområde. Åby Arena Stad.

V
Vänsterpartiet Mölndal

Viktigt med möjligheter för alla att kunna motionera