Val 2022 Valkompass
kommun

Ett kallbadhus ska byggas vid Aspens badplats

Om frågan
På badplatsen som ligger inom en kilometer från Lerums centrum finns i dag bryggor och hopptorn.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Lerum

Vi kommer att behöva prioritera skattepengarna till nya äldreboenden, nya skolor och bättre arbetsmiljö för våra anställda. Om det finns pengar kvar av våra gemensamma skattepengar när välfärden är säkrad så vill vi gärna bygga roliga saker som kallbadhus. Självklart så välkomnar vi privata initiativ.

MP
Miljöpartiet Lerum

Partiet har inte lämnat någon motivering

S
Socialdemokraterna Lerum

Vi vill satsa på en ny simhall i Stenkullen för att öka möjligheterna till bad i kommunen. Likaså är skyddet av våra sjöars vattenflöden och ekologiska status viktigt - därför ser vi att det finns ett värde i att inte göra större ingrepp i sjön Aspen än nu.

V
Vänsterpartiet Lerum

På badplatsen som ligger inom en kilometer från Lerums centrum finns i dag bryggor och hopptorn.

Ganska bra förslag

SD
Sverigedemokraterna Lerum

Om det privatfinansieras och anläggningen blir tillgänglig för allmänheten ser vi inga hinder till att det byggs ett kallbadhus i Aspen.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Lerum

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Lerum

Allt som är bra för vår hälsa ska uppmuntras. Kalla bad är härligt. Både för kropp och själ. Ett kallbadhus vid Aspen kommer att bli en fin mötesplats för många människor. Kanske vi ses där?

M
Moderaterna Lerum

Ett kallbadhus är en modernisering av en redan befintlig allmän badplats och kommer öka attraktionskraften för området. Allmänheten kommer att ha fortsatt tillgång till befintliga pir, brygga och hopptorn. Kallbadhuset ska vara tillgängligt och öppet för allmänheten. Samma modell fungerar väl på andra platser med kallbadhus som drivs utan vinstintresse.