Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska bygga ett kulturhus i Lerum

Om frågan
Förslaget innebär att det öppnas en lokal för olika typer av kulturverksamhet.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Lerum

Det är en bra idé som gör att vi kommer att ha lokaler till kulturskolan och exempelvis musikundervisning. En billig och bra lösning är att göra detta i samband med att gymnasiet renoveras och byggs om. Vi vill också att kulturskolan ska ha verksamhet i alla kommundelar, så att fler barn och unga får chansen att delta.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Lerum

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Lerum

Extra viktig fråga

För oss liberaler handlar kultur i grunden om frihet och vi vill ha mer kultur i Lerums kommun. Kulturhuset ska vara en samlingsplats för både kulturutövare och dem som njuter av att ta del av andras skapande. Dessutom ska där finnas plats för alla fantastiska elever i Kulturskolan och för eleverna på gymnasiets Estetiska program. Mer kultur NU, säger vi.

MP
Miljöpartiet Lerum

Kommunens invånare har blivit lovade ett kulturhus under många år nu och det har av olika skäl skjutits framåt eller åt sidan. Vi vill ta tag i detta omgående och se till att Lerums kommun äntligen får ett kulturhus som blir ett levande kulturcentrum, som agerar mötesplats och inrymmer lokaler för kulturskolan och föreningslivet.

M
Moderaterna Lerum

I Lerums kommun ska det vara lätt att uppleva och utöva kultur för alla invånare. Vi ska ha ett kulturutbud där man får chans att göra det man brinner för och som leder till en bättre folkhälsa. Vi vill därför att det ska finnas tillgängliga och ändamålsenliga lokaler för kulturverksamhet och därigenom ett kulturhus.

S
Socialdemokraterna Lerum

Mötesplatser för unga och vuxna skapar ett kitt i samhället som ger stora vinster. Kulturhus möjliggör detta! En meningsfull fritid för unga med möjlighet till kulturutövande är också en del i att skapa trygghet i vår kommun. Därför ska beslutet från 2015 genomföras snarast!

SD
Sverigedemokraterna Lerum

Extra viktig fråga

Det är viktigt att kulturen i Lerums kommun får en gemensam anläggning att samlas i som har anpassade lokaler efter deras behov.

V
Vänsterpartiet Lerum

Partiet har i flera år velat bygga ett kulturhus. En bra mötesplats för utvecklande skapande kreativ verksamhet. Plats för teater, konst, folkets Bio mm kan samlas och ett hus där hela kulturskolan får plats