Val 2022 Valkompass
kommun

Kameraövervakningen i kommunen ska öka

Om frågan
Många kommuner har på senare tid satt upp kameror på offentliga platser för att öka tryggheten. För det krävs tillstånd, och kommunen måste visa att det finns problem med brottslighet där bevakningen ska ske – problem som är större än integritetsintresset.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Klippan

Det kan säkert vara så att en del brott kan utredas bättre med ökad kamerabevakning. En del förväntar sig troligen att mängden brott minskar av en sådan åtgärd, men det är tveksamt om det blir så. Troligare är att man flyttar platserna som brott begås på.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Klippan

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Klippan

En riskinventering av otrygga platser bör göras och om tryggheten kan stärkas på vissa platser genom kameraövervakning bör övervakningen öka. All kameraövervakning ska föregås av en riskanalys och får aldrig bli slentrianmässig.

M
Moderaterna Klippan

I den mån behovet finns och integritetsaspekten kan tillgodoses kan det vara en bra lösning

S
Socialdemokraterna Klippan

Där det finns behov, t ex brottutsatta skolor, kan kameraövervakning bidra till ökad trygghet och mindre skadegörelse.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Klippan

Extra viktig fråga

En viktig fråga i dagens samhälle för trygghet, man kan dock önska sig att det ej vore nödvändigt men med dagens samhällsutveckling så är det en nödvändighet.

SD
Sverigedemokraterna Klippan

Extra viktig fråga

Våra medborgare ska kunna känna sig trygga. Vi vill ha utökad kameraövervakning, trygghetsbelysning och eventuellt utökat avtal med ordningsvakter i utsatta områden i kommunen.

VFK
VÅR FRAMTID - KLIPPAN Klippan

Vårt förslag är att alla kommunala byggnader ska kameraövervakas. Likaså kan det vara aktuellt med vissa allmänna platser i syfte att öka medborgarnas trygghet