Val 2022 Valkompass
kommun

Hyresavtalet för Fleminghallen ska omförhandlas

Om frågan
Kommunen har tecknat ett avtal om att hyra hallen till 2036, men har haft svårt att hitta aktiviteter att fylla hallen med. Förslaget är att kommunen ska försöka omförhandla avtalet för att få lägre hyra eller kortare avtal.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

L
Liberalerna Huddinge

Vi är glada över att vi nu har kommit överens med fastighetsägaren om att öppna både café- och biblioteksverksamhet och vill inte omförhandla avtalet i detta läge.

Ganska dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Huddinge

För att omförhandla ett kontrakt krävs det att båda parter vill det, men här har det bara funnits intresse från kommunens sida.

M
Moderaterna Huddinge

Nej. De två sporthallarna är mycket uppskattade av föreningslivet och i höst flyttar nya biblioteket in. Det går inte att omförhandla avtalet utan att säga upp dessa ytor.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Huddinge

Samtidigt som Fleminghallen är en plats för både skol- och föreningsidrott, och nu även blir hem för Flemingsbergs bibliotek, så vore det önskvärt att skapa plats för ännu fler ungdomsaktiviteter och möten. Där har hyresvärden tyvärr satt stopp, men när vi nu kan fylla upp med ännu fler aktiviteter så är det viktigt att en eventuell omförhandling inte leder till högre hyror.

DP
Drevvikenpartiet Huddinge

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Huddinge

Om det finns möjlighet till att träffa nya avtal så ser vi gärna att våra verksamheter får möjlighet att starta där.

SD
Sverigedemokraterna Huddinge

Det nuvarande avtalet är olyckligt, men möjligheterna att omförhandla det är små. Det bästa vore om kommunen fokuserade på att hitta en hyresgäst till de tomma lokalerna.

Mycket bra förslag

HP
Huddingepartiet Huddinge

Flemminghallen är en fantastisk anläggning som behöver kunna utnyttjas optimalt. Därför måste kommunen se till att avtalet ger det mesta för pengarna. En tanke är att Huddinge kommun köper ut hallen och driver den i egen regi.

S
Socialdemokraterna Huddinge

En tredjedel av Fleminghallen har stått outhyrd i sex år, till en kostnad på cirka 6 miljoner kr. Det är en oförsvarlig hantering av våra gemensamma skattekronor. Socialdemokraterna har krävt att Huddinge kommun omförhandlar avtalet för Fleminghallen. Vi har också begärt att få en konsekvensanalys av kostnaderna. Det är hög tid att få ett stopp på miljonrullningen för Fleminghallen.

V
Vänsterpartiet Huddinge

Vi tycker att lokalen används på ett ineffektivt sätt, och att det är ett slösaktigt sätt att använda skattepengar att stora delar av lokalen står tomma samtidigt som föreningslivet och ungdomsverksamheter behöver lokaler. Därför vill vi omförhandla hyresavtalet.