Val 2022 Valkompass
kommun

Högstadiet i Sveg ska flyttas till Norra skolan

Om frågan
Högstadiet är idag inrymt i Södra skolan. Lokalerna är i stort behov av renovering. Norra skolan är en skola upp till årskurs 6.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

VOXH
Folkets röst - VOX humana Härjedalen

Extra viktig fråga

Norra skolan ska fortsatt vara en skola för de klasser som håller till där idag. Inom Södra skolans område finns alla möjligheter att lösa både högstadiets och Härjedalens gymnasiums behov av egna separata lokaler. Lokaler som är både verksamhetsanpassade och ändamålsenliga för den undervisning som bedrivs.

KD
Kristdemokraterna Härjedalen

Extra viktig fråga

Fråga eleverna och de som berörs istället för att göra utredning efter utredning!

L
Liberalerna Härjedalen

Extra viktig fråga

Norra skolan ska fortsätta att vara en F- åk 6 skola för barnens rätt att få starta sin skolgång i en liten och trygg skola.

V
Vänsterpartiet Härjedalen

Extra viktig fråga

I den här frågan vill vi låta pedagoger och elever svarar på. Den befintliga högstadieskola är under all kritik och måste stå som prio ett att renoveras för kommunen. Sedan behöver man se över om man ska bygga en helt ny gymnasieskola eller inte. Om det blir fallet kan man låta högstadiet få vara kvar där den är.

Ganska dåligt förslag

C
Centerpartiet Härjedalen

Vi avvaktar förstudien som just nu görs och tar ställning efter det.

Övr
Härjedalspartiet Härjedalen

Den här frågan tycker jag att tjänstemännen ska besluta om.

SD
Sverigedemokraterna Härjedalen

Partiet har inte lämnat någon motivering

Ganska bra förslag

M
Moderaterna Härjedalen

Extra viktig fråga

Bra eller dåligt kan vi i dagsläget inte avgöra innan frågan utretts. Det här är en viktigt fråga för Moderaterna då vi anser att något måste göras för att förbättra Södra skolans resultat. Visar det sig att det går att flytta rent fysiskt så skall det göras en utredning. Vi anser att bildningsförvaltningen med rektorer och lärare skall i höras i första hand då de är mest kvalificerade.

Mycket bra förslag

S
Socialdemokraterna Härjedalen

Under förutsättning att det är fysiskt möjligt med en samlokalisering tycker vi att det är ett bra förslag. Dels finns det möjligheter till en bra planering av grundskolans resurser på en sammanhållen skola. Det minskar också pressen på eleverna att snabbt bli vuxna och passa in i en miljö med många väsentligt äldre elever, vilket möjligen inverkar negativt på studiemiljön idag.