Val 2022 Valkompass
kommun

Örjans vall ska rivas för att ge plats för nya bostäder

Om frågan
Örjans vall är Halmstads huvudarena för fotboll. Förslaget innebär att det byggs en ny fotbollsarena på Sannarp.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Halmstad

Med tanke på klimatförändringarna och de konsekvenser det medför i form av exempelvis översvämningar är platsen inte lämplig för bostadsbyggnation.

SD
Sverigedemokraterna Halmstad

Extra viktig fråga

I Halmstad har vi turen att ha Sveriges vackraste fotbollsarena, något vi bör vara stolta över. Örjans vall har en lång historia och med sin fina placering utmed Nissan anser vi att den är värd att bevara.

Ganska dåligt förslag

C
Centerpartiet Halmstad

Det behövs mycket bostäder i centrala Halmstad och här är EN plats att titta på. Vi har varit skeptiska, och ser fortfarande utmaningar eftersom det är låglänt och stor risk för översvämningar, men om det finns lösningar för detta kan man titta på att utreda möjligheten. Så man kan väl säga att det är ett ganska bra förslag sett till att vi behöver hitta plats för fler bostäder.

V
Vänsterpartiet Halmstad

Ur klimatsynpunkt menar vi att det blir väldigt svårt att bygga bostäder på området på grund av översvämningsrisken. De bostäder som kan byggas tror vi kommer bli dyra eftersom stora summor kommer behöva läggas på att klimatsäkra området.

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Halmstad

Vi är öppna för att se över vilka möjligheter som finns.

S
Socialdemokraterna Halmstad

Förslaget är intressant, men bara om det kan konstateras att faktiskt går långsiktigt att bygga hållbara boenden där. Att bygga bostäder på Örjans Vall skulle ge intäkter åt kommunen för att bekosta en helt ny arena med en samlad arenastad på Sannarp. Det efterfrågas av kommunens större idrottsföreningar, hade gett positiva synergieffekter och stärkt kommunens profil som idrottsstad.

Mycket bra förslag

L
Liberalerna Halmstad

Extra viktig fråga

Vi tycker att Halmstad måste fortsätta vara en bra stad för bredd-idrott. Då behöver vi en ny arena där fler sporter har en möjlighet att samexistera och utvecklas. Att samla många på ett ställe gör att man kan få stöd av varandra och man kan träffas mellan föreningarna.

M
Moderaterna Halmstad

Örjans vall är gammal och kommunen behöver en modern fotbollsarena. Läget är attraktivt och kan bli trevliga lägenheter nära city.