OBS! Detta gäller ett val som är redan avgjort: Senaste valkompassen från SVT

Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska ta emot färre flyktingar

Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

C
Centerpartiet Falun

Kommunen ska ställa upp på det flyktingmottagande som Sverige åtar sig utifrån den fördelningsnyckel som finns för respektive kommuner om hur många flyktingar varje kommun tar emot. Vi ska ta vårt ansvar för de människor som flyr från krig och förtryck. Både i Falun såväl som i andra kommuner.

L
Liberalerna Falun

Sveriges 290 kommuner måste samarbeta när det gäller flyktingmottagande.

MP
Miljöpartiet Falun

Kommunen ska ta sitt rättvisa och solidariska ansvar och föklja de lagar och regler som finns för flyktingmottagning. Falu kommun har en bra organisation för mottagandet.

V
Vänsterpartiet Falun

Det är moraliskt fel att neka den som flyr en tillflyktsort. Utöver det, står vi inför en situation, där vi inte har nog med arbetskraft för att täcka behovet av utförda arbeten. Vi är alltså i behov av att fler människor kommer till Falun och Dalarna.

Ganska dåligt förslag

M
Moderaterna Falun

I Sverige och i Falun kommer vi att behöva mer arbetskraft och då kommer vi att behöva fler människor. Därför är det viktigt att de flyktingar som kommer hit får den hjälp de behöver för att komma in i arbete så fort som möjligt.

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Falun

Partiet har inte lämnat någon motivering

S
Socialdemokraterna Falun

Extra viktig fråga

För oss är det viktigt att Falun är med och tar sitt ansvar gällande flyktingmottagandet. Självklart ska de människor som kommer hit från krig få en fristad och möjlighet att komma in i och bli en del av vårt samhälle. För att lyckas med det är det viktigt att mottagandet är balanserat. Vi vill att asylsökanden snabbare ska komma i arbete och få en möjlighet att vara med och bidra.

Mycket bra förslag

SD
Sverigedemokraterna Falun

Extra viktig fråga

Att ta emot flyktingar som flyr för sina liv är något som är självklart för oss. Men detta kräver också att samhället och resurser därtill koordineras så att samhället klarar av att integrera i en acceptabel utsträckning.