Val 2022 Valkompass
kommun

Nybyggen ska i första hand ske på redan asfalterad eller stenlagd mark

Om frågan
Hårdgjorda ytor är ytor som är asfalterade, stenlagda eller försedda med grus. Oftast har de en grundläggning och en överbyggnad som gör ytan stabil och hållbar.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Eslöv

Det är viktigt att vi sparar på jordbruksmark och naturmark i kommunen, men hårdgjorda ytor kommer inte räcka för att ge plats åt kommunens utveckling. Vi ska inte bygga för högt och för tätt. Människor måste ha plats att leva, trivas, växa och bygga en framtid.

L
Liberalerna Eslöv

Partiet har inte lämnat någon motivering

S
Socialdemokraterna Eslöv

Kommunen ska växa hållbart. För att klara av utbyggnaden i alla tätorter måste vi använda marken förnuftigt så att så lite jordbruksmark som möjligt tas i anspråk. För oss Socialdemokrater är en hållbar tillväxt viktig.

SD
Sverigedemokraterna Eslöv

Utvecklingen av Eslövs kommun ska ske restriktivt och med stor hänsyn till natur och människor. Om lämplig mark redan är förberedd och tagen i anspråk är det en stor fördel. Vårt fokus är på utveckling av kommunens byar och att motverka konsekvenserna av förtätning i Eslövs stads tätort. Förtätning av staden innebär fler konfliktytor.

V
Vänsterpartiet Eslöv

Extra viktig fråga

Vi ska bygga fler hyresrätter och vi ska bygga miljövänligt samt ta vara på jordsbruksmark.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Eslöv

Extra viktig fråga

När kommunen växer behöver vi bygga bostäder, kontor, skolor och samlingslokaler för fler. Men detta får inte göras på bekostnad av högklassig åkermark. Istället ska vi satsa på att förtäta där det redan finns bebyggelse.

MP
Miljöpartiet Eslöv

Extra viktig fråga

Det behövs byggas fler bostäder i Eslöv, men att bygga på Sveriges bästa åkermark är enormt resursslöseri. Vi behöver mer åkermark och biologisk mångfald men inte fler asfalterade ytor.

M
Moderaterna Eslöv

Vi värnar om jordbruksmarken.