Val 2022 Valkompass
kommun

Konstföreningen ska få vara kvar i gamla tingshuset

Om frågan
2021 fattade upplevelsenämnden i Enköping beslut om att konstföreningen ska flytta till Kulturhuset Joar, men flytten har inte genomförts än.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Enköping

Extra viktig fråga

Centerpartiet står fortsatt bakom att behålla kulturfastigheterna i kyrkbacken i kommunal ägo. Det innebär också att ingen verksamhet som finns där idag är planerad att flytta. Vi ser stor kulturell nytta av att konsthallen finns kvar i gamla tingshuset, men att man också genomför utställningar i nya kulturhus Joar.

L
Liberalerna Enköping

Bra, för att våra kulturbyggnader ska innehålla och bedrivas kompatibla verksamheter i.

M
Moderaterna Enköping

Huvuddelen av utställningarna skall ske i det nya kulturhuset Joar som är anpassat för personer med funktionshinder. Tingshuset skall vara kvar i kommunal ägo och ska meranvändas för olika kulturevenemang.

SD
Sverigedemokraterna Enköping

Lokalen är omtyckt och passar för verksamheten och kan vara ett bra komplement till det nya kulturhuset när det blir färdigt.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Enköping

KD vill att konstföreningen skall få vara kvar i gamla tingshuset, samtidigt som vi vill ha en konsthall i kulturhuset Joar Blå.

NE
Nystart Enköping (NE) Enköping

Extra viktig fråga

Enköpings vackra kulturbyggnader - inte minst i kyrkbacken - måste värnas! Konstföreningen hör hemma i denna vackra lokal.

S
Socialdemokraterna Enköping

Partiet har inte lämnat någon motivering

V
Vänsterpartiet Enköping

Konstföreningen har en väl fungerande verksamhet i det gamla tingshuset. Låt den fortsätta med det!