Val 2022 Valkompass
kommun

Ett nytt hotell ska byggas på gamla stadshotellets tomt

Om frågan
Kommunen har tecknat ett avtal med en aktör i fastighetsbranschen som vill bygga ett nytt hotell på tomten där det gamla stadshotellet låg.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Enköping

Det finns absolut utrymme för ytterligare ett hotell i Enköping, så om någon vill bygga det är vi positiva till förslaget.

MP
Miljöpartiet Enköping

Mp ville i första hand anlägga en park på denna tomt för att stimulera torgmiljön. Vi fick inget gehör hos något annat parti och ser därför ett mindre hotell som en ganska bra lösning

V
Vänsterpartiet Enköping

Ett hotell kan vara viktigt för kommunens förmåga att ta emot gäster och besök av olika slag.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Enköping

Extra viktig fråga

Enköpings centrum behöver utvecklas från småstad till medelstor stad. Det innebär att vi måste våga förtäta och bygga mycket högre inne i centrum än vad politikerna vågar göra idag. Ett hotell som ett nytt landmärke, gärna byggt i trä, är bra för hela Enköping.

L
Liberalerna Enköping

Vi har ingen naturlig mötesplats nu, bra för att vi behöver ett bra centralt hotell till för hitresande både för besök och arbeten.

M
Moderaterna Enköping

Extra viktig fråga

Centrum behöver fler människor som rör sig i centrala Enköping eftermiddag och kvällstid. Det gynnar den lokala turistnäringen, handeln och restaurangverksamhet.

NE
Nystart Enköping (NE) Enköping

Extra viktig fråga

Viktigt att bygget kommer igång efter alldeles för lång väntan.

S
Socialdemokraterna Enköping

Partiet har inte lämnat någon motivering

SD
Sverigedemokraterna Enköping

Extra viktig fråga

Ett hotell skulle få liv i stadskärnan och det råder ju brist på övernattningsmöjligheter i stan. Hotellet skulle även kunna inrymma butiker, sammankomstutrymmen och andra faciliteter som kan utnyttjas av andra än bara hotellgäster.