Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska uppföra ett allaktivitetshus

Om frågan
I ett allaktivitetshus finns plats för föreningsliv, kultur och liknande aktiviteter.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

C
Centerpartiet Ekerö

Ett allaktivitetshus blir ett centralt placerat hus som gör att de som bor i våra ytterområden får långt att åka. Det skall finnas lokaler i alla kommundelar för olika aktiviteter. Däremot behöver vårt kulturhus genomgå en reformering som kan locka till fler aktiviteter.

KD
Kristdemokraterna Ekerö

Vi går mot något tuffare ekonomiska tider och en kommun bör då fokusera på kärnuppdragen vård, skola och omsorg. Vi har ett Kulturhus och bygger simhall och två nya idrottshallar som kommer att bli ett stort lyft. Vi planerar även aktivitetslokaler i Stenhamra. Vi måste först priroritera tre nya skolor sex förskolor och tre äldreboenden.

L
Liberalerna Ekerö

Extra viktig fråga

Vi anser att Ekerö kulturhus ska fylla denna funktion. Vi ska inte ha några externa hyresgäster i Kulturhuset utan fylla varje vrå med mötesplatser för det ideella föreningslivet. Så var det tänkt från början och då behöver vi inte bygga någon ny byggnad.

SD
Sverigedemokraterna Ekerö

Vi behöver en plats där möten kan ske över generationsgränserna, men vi ser den aktiviteten som bäst utomhus i parkmiljö.

Ganska bra förslag

M
Moderaterna Ekerö

Vi vill fortsätta utvecklingen av kulturhuset i Ekerö Centrum och göra det tillgängligt för fler, exempelvis för en meningsfull fritid för våra ungdomar. Det skulle ha en förebyggande effekt hos unga samt bidra till vidareutvecklingen av levande centrumkärnor. Även barn, seniorer och alla medborgare ska kunna hitta värden i våra kulturlokaler.

Mycket bra förslag

MP
Miljöpartiet Ekerö

Miljöpartiet vill ha ett allaktivitetshus för att skapa möjligheter till en aktiv fritid och där generationer kan mötas kring gemensamma intressen.

Ö
Öpartiet Ekerö

Extra viktig fråga

Vi anser att vi behöver bygga en samvaro över generationsgränserna. Kommunens invånare är också i behov av fler mötesplatser för ett levande samhälle.

S
Socialdemokraterna Ekerö

Extra viktig fråga

För oss är det viktigt att skapa förutsättningar för ett levande och aktivt föreningsliv. Idrott och föreningsliv ger livskvalitet, bygger starka samhällsmedborgare, skapar sammanhang och sammanhållning. Socialdemokraterna sätter idrotten och dess positiva påverkan på samhället högt men ambitionerna har varit för låga i Ekerö – det vill vi ändra på!

V
Vänsterpartiet Ekerö

Extra viktig fråga

Kulturen och föreningslivet är oumbärligt i en demokrati.