Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunens tomma bostäder i Bräcke och Kälarne ska rivas

Om frågan
Ekonomin i Bräcke kommun är ansträngd och en av 25 kommuner i landet som uppfyller kriterierna för att kunna söka statliga pengar från den s.k. kommunakuten. För att sänka kommunens driftskostnader föreslås bland annat att riva hyreshus i Bräcke och Kälarne. 
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

JVB
Jämtlands Väl Bräcke Bräcke

Extra viktig fråga

Det går inte att riva bostäder om vi vill öka befolkningen! Bräcke kommun borde istället se över hyrorna, de är bland de dyraste i länet. Och hade inte det politiska styret sparat på underhåll av fastigheter, vägar och gator. Då hade det inte blivit så dyrt nu.

Ganska bra förslag

M
Moderaterna Bräcke

Det är aldrig roligt att riva bostäder, men det är av allt att döma nödvändigt. Vi har idag många tomma lägenheter, vilket är kostsamt, samt stora underhållsbehov i flera fastigheter.

S
Socialdemokraterna Bräcke

Antalet tomma lägenheter ska ner till en rimlig nivå. Senaste året kostade de tomma lägenheterna kommunen nästan sex miljoner kronor. Dessa pengar gör bättre nytta i skolan och vården!

SD
Sverigedemokraterna Bräcke

Att kommunen har en mängd tomma bostäder är naturligvis inte bra. Men innan bostäderna rivs kanske kommunen bör undersöka om det finns någon som är intresserad att ta över. Finns det någon bostad som är i sådant skick att de bör behållas? Finns det inte det bör fastigheterna rivas tyvärr.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Bräcke

Dessa är inte upp till standard