Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska öka anslagen till kultur

Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

M
Moderaterna Boden

Vård, skola och omsorg är kommunens grundläggande välfärdstjänster och ska i prioriteras. Kultur är en viktig fråga för kommunen men kan inte tillåtas ta alltför stor del av kommunens budget. Sjävklart ska kulturen tillföras medel om kommunens ekonomi tillåter detta.

SD
Sverigedemokraterna Boden

Kommunen lägger redan en del av tillräcklig budget för detta.

Ganska bra förslag

SJV
Sjukvårdspartiet Boden

Nuvarande nivå är acceptabel.

Mycket bra förslag

ASB
Aktiv samling - Bodenalternativet Boden

Kulturen har under lång tid i princip satts på ”undantag”. För att kunna göra en rejäl uppgradering av kulturutbudet i Boden och det lokala kulturarbetet föreslår vi att kulturverksamheten initialt tillförs 3 milj. kr/år till sin budget.

C
Centerpartiet Boden

Extra viktig fråga

Kultur är mycket betydelsefullt för en attraktiv kommun. En ökad satsning på kultur kommer att leda till fler kommuninnevånare.

L
Liberalerna Boden

Extra viktig fråga

Liberalerna anslår investeringsmedel för att ta över och få rådighet över Medborgarhuset, Bodens kulturhus. Vi gör också ekonomiska satsningar på kulturskolan och vill se ett kulturuniversitet i Boden. Vi vill också ge 0,5 mkr/år mer till bildning via studieförbunden.

MP
Miljöpartiet Boden

Både utövande och deltagande i olika kulturella arrangemang, är viktig för en välmående kommun.

S
Socialdemokraterna Boden

Extra viktig fråga

För att attrahera inflyttning behöver vi kunna erbjuda ett rikt liv i form av upplevelser av natur, idrott – och kultur. Det gäller inte bara att kunna avnjuta andras prestationer, utan även den lokala skapande kulturen.

V
Vänsterpartiet Boden

Extra viktig fråga

Man ska inte bara kunna bo i Boden, man ska kunna leva i Boden. Därför behöver vi satsa på kulturen både i centralorten och i byarna.