Val 2022 Valkompass
kommun

Befolkningstillväxten i kommunen ska dämpas

Om frågan
Enligt SCB:s prognoser kommer Ängelholm under perioden 2020–2030 att öka med 4 662 invånare, från 42 910 till 47 572 personer.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

C
Centerpartiet Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Ängelholm

Vi vill att Ängelholm ska växa med fler invånare och fler företag, utan att vi för den sakens skull tappar vår småstadskaraktär. För att klara detta behöver vi utveckla nya bostads- och verksamhetsområden och nya hållbara trafiklösningar.

M
Moderaterna Ängelholm

Moderaterna tycker att dagens målsättning om 1 % tillväxt av befolkningen per år är rimlig. Ängelholms kommun är attraktiv för människor och företag att flytta till. Det innebär att många vill investera och bygga här. För Moderaterna är det viktigaste att projekten genomförs på ett klokt sätt och bidrar till att Ängelholm blir mer attraktivt.

S
Socialdemokraterna Ängelholm

Ängelholm ska utvecklas med ansvar för dess unika värden, miljö och hållbarhet. Vi värnar också mänskliga rättigheter som fri rörlighet.

V
Vänsterpartiet Ängelholm

För att fortsätta att utvecklas och blomstra behöver Ängelholm växa.

Ganska dåligt förslag

EP
EngelholmsPartiet Ängelholm

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

KD
Kristdemokraterna Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Ängelholm

Befolkningen växer i takt med att det byggs bostäder. Det är viktigt att det byggs hållbart, energieffektivt, klimatsmart och på rätt ställe.

Mycket bra förslag

SD
Sverigedemokraterna Ängelholm

Extra viktig fråga

Människor tar plats och resurser, varför en hög folkökning ofrånkomligen ger en ökad belastning av ändringa resurser, inklusive jordbruks- och naturmark. Vi sverigedemokrater vill ta bort målet om att Ängelholms kommuns befolkning skall öka med 1% om året, och istället se en strategi för hur befolkningsökningen på sikt kan plana ut.