Val 2022 Valkompass
kommun

Klimatsmarta lösningar ska ge rabatt på bygglovstaxan

Om frågan
Klimatsmart handlar om att basera beslut i vardagen efter vad som är det mest miljövänliga alternativet, det vill säga ger minst utsläpp av växthusgaser.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering

EP
EngelholmsPartiet Ängelholm

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Ängelholm

Vi vill uppmuntra till klimatsmarta lösningar.

SD
Sverigedemokraterna Ängelholm

Klimatsmart för oss är t.ex energisnålhet och återanvändande av resurser. Så länge det klimatsmarta går hand i hand med effektivitet och resurshushållning, så är det positivt för kommunen. Frågan känns dock lite öppen för oss, eftersom vi inte ser att det finns någon exakt definition av "Klimatsmart".

V
Vänsterpartiet Ängelholm

Kommunen ska uppmana att bygga hållbart och en ekonomisk morot fungerar oftast bättre än skrämseltaktik. Det är dock viktigt med ett tydligt regelverk.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Ängelholm

Extra viktig fråga

Vi behöver ställa om Sverige och när alla bidrar ger det största möjliga effekt. När det gör skillnad att man anstränger sig och väljer energieffektiva och klimatsmarta lösningar kommer fler att vara med i omställningen.

M
Moderaterna Ängelholm

Vi vill uppmuntra människor att göra klimatsmarta val när de bygger i Ängelholms kommun. Samtidigt måste åtgärderna såväl som nedsättningen av taxan vara på riktigt så att det lönar sig att göra extra ansträngningar för miljön och klimatet.

S
Socialdemokraterna Ängelholm

Vi har under mandatperioden drivit frågor om rabatt för solceller men tyvärr blivit nedröstade av den blågröna majoriteten. Genom hållbara upphandlingar och rabatter på bygglovstaxan kan vi på olika sätt subventionera en hållbar utveckling.