Val 2022 Valkompass
kommun

Det ska finnas fler privata alternativ inom äldreomsorgen än i dag

Om frågan
Kommuner och regioner kan besluta att överlåta kommunala angelägenheter till privata utförare.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

EP
EngelholmsPartiet Ängelholm

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

S
Socialdemokraterna Ängelholm

Extra viktig fråga

Kommunen har det övergripande ansvaret. Genom god planering och hållbart byggande i kommunens alla delar kan vi få en hög kvalitet med högre livskvalitet för de boende. Det innebär fördelar för både boende och personal. Genom att säkerställa att skattemedel går till verksamheten och inte till vinster skapar vi en förutsättning för kontinuitet, säkerhet och trygghet.

V
Vänsterpartiet Ängelholm

Extra viktig fråga

Det har under många år visats sig, både i Ängelholm och i övriga delar av landet att den privata vården inte bara blir sämre, utan också dyrare.

Ganska dåligt förslag

L
Liberalerna Ängelholm

Idag har vi ungefär hälften privata utförare och hälften drivs av kommunen. Detta tycker vi är en bra balans.

MP
Miljöpartiet Ängelholm

För oss är det viktigaste att verksamheten drivs med fokus på de äldre, håller god kvalité och det finns ett ledarskap som skapar stabilitet, trygghet och arbetsglädje. Att det finns olika driftsformer är positivt men får inte vara ett självändamål.

SD
Sverigedemokraterna Ängelholm

Det finns redan flera privata alternativ inom kommunens äldreomsorg. Det är bra och vi är inte på något sätt emot det, men ser heller inget egensyfte med att antalet privata alternativ skulle öka ytterligare.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering

M
Moderaterna Ängelholm

Moderaterna tror på människors kraft och vilja att själva styra över sin situation. Vi vet att människor vill kunna välja det alternativ som passar dem bäst. Redan i dag finns en bredd av kommunala och privata alternativ, vilket Moderaterna tycker är positivt. Om vi ska klara framtidens utmaningar i välfärden kommer vi behöva kommunal och privat äldreomsorg.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Ängelholm

Partiet har inte lämnat någon motivering