Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska bygga ett badhus

Om frågan
I nuläget finns inget badhus i Älvkarleby. Närmaste simhall ligger i Gävle.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Älvkarleby

Ett badhus är av karaktären "Nice to have". Vår kommun dras med stora underskott och måste lägga våra utgifter på poster som är "Need to have". Vi ska inte riskera skattebetalarnas pengar. Det har S-styret redan gjort en gång i tiden då man "spelade bort" nära 40 miljoner kronor genom att gå i borgen för hotellet Älvkarlen.

S
Socialdemokraterna Älvkarleby

Utredningar visar att det är svårt för mindre kommuner att bära kostnader för badhus.

Ganska dåligt förslag

L
Liberalerna Älvkarleby

Om en majoritet av invånarna vill ha ett badhus bör kommunen bistå med kunskap tex förmedling av kontakter, utredare för att underlätta för privata aktörer och föreningar som vill bygga och driva ett badhus.

M
Moderaterna Älvkarleby

Älvkarleby kommuns ekonomi tillåter idag inte en investering i ett badhus, Älvkarlebymoderaterna vill prioritera upprustning av förskolor och skolor i första hand.

V
Vänsterpartiet Älvkarleby

Förslaget är i sig bra men eftersom vi har behov av nya lokaler för basverksamhet har vi inte den ekonomin att bygga ett badhus. En simbassäng där simundervisning är kanske en lösning.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Älvkarleby

Självklart vill vi att ett badhus kommer till stånd inom kommunen så snart det är möjligt. Antingen i privat regi eller när vi lyckats öka våra skatteintäkter genom att vi blir fler som väljer att leva och bor här hos oss.

MP
Miljöpartiet Älvkarleby

Vi ser det som ett bra förslag som dessvärre är svårt att realisera inom den kommande mandatperioden.

SD
Sverigedemokraterna Älvkarleby

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

KV
Kommunens Väl Älvkarleby

Extra viktig fråga

Älvkarleby Kommuns innevånare har under många år suktat efter ett badhus, ett allaktivitetshus med bad är en fullt genomförbart, då flera aktiviteter i samma hus medför högre intäkter, möteslokaler, fritidsgård, mindre gymnastikhall och Café. Tiden är perfekt då Bostadsbolaget planerar för en hall för Korpen och Friskolan.. En mindre hall med 4 x 25 m banor med barn och rehabiliterings bassäng.