Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska sälja det nya ridhuset i Jennylund

Om frågan
Ale kommun äger ridhuset som stod färdigt 2021 till en byggkostnad på 60 mlijoner kronor. Kommunen har lagt ut ridhuset till försäljning via mäklare. I byggnaden bedrivs bland annat föreningsdriven ridskola.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Ale

Då inga rimliga anbud kommit in är en försäljning inte aktuell

S
Socialdemokraterna Ale

Kommunen kommer inte få tillbaka investeringen. Dessutom kommer en köpare kräva att kommunen lovar att hyra fastigheten och att kommunen förbinder sig genom avtal att stå för köparens alla kostnader.

SD
Sverigedemokraterna Ale

Nej vi ska inte sälja ridhuset. För oss är det viktigt att även satsa på en tjejsport som ridsport oftast är. Kommunen kommer heller aldrig att få tillbaka investeringen genom en försäljning, det skulle bli en förlust såväl för ungdomarna som ekonomiskt.

V
Vänsterpartiet Ale

Ridhusets kostnad blev allt annat än vad den till en början var beräknad till. Idén med ridhuset i kommunal regi är att ge möjlighet för alla oavsett storlek på plånboken att få möjlighet till ridning. Det är också en satsning på en kvinnodominerad idrott vilket inte hör till vanligheterna när fritidsanläggningar byggs.

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Ale

Kommunen ska inte sälja ridhuset på Jennylund. Dels riskerar det att drabba föreningen och dels blir det en förlustaffär - vi kommer inte få tillbaka de pengar som är investerade.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Ale

Centerpartiet anser att om en privat aktör vill köpa och sen driva ridhuset så är det ett bra sätt för kommunens skattebetalare att få tillbaka en del av de investerade medlen för att bygga ridhuset.

M
Moderaterna Ale

Kommunen skall inte äga o driva ett ridhus. Det finns tillräckligt många aktörer som vi inte ska konkurrera med, men konsekvensen av beslutet att bygga ridhuset, S tokpåhitt!, blir förmodligen att prislappen innebär en stor ekonomisk förlust för kommunen hur vi än gör. Kommer tyvärr inte att vara genomförbart pga priset.

Mycket bra förslag

FiA
FRAMTID I ALE Ale

Ja, vi som parti röstade nej när ytterligare kostnader påfördes detta bygge och Framtid i Ale ser gärna en försäljning.

L
Liberalerna Ale

Partiet har inte lämnat någon motivering