Val 2022 Valkompass
kommun

Nybyggnation i Upplands Väsby ska ske i äldre stil snarare än i modern stil

Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Upplands Väsby

Vi vill bygga vackra och klimatsmarta bostäder och bygga i trä. Vi låser oss inte till någon stil. Varken klassisk eller modern men tycker att nybyggnation sker med omsorg och att det blir vackert.

S
Socialdemokraterna Upplands Väsby

Socialdemokraterna i Upplands Väsby vill bygga fler hyresrätter som vanligt folk vill bo i och har råd att bo i. Där ligger vårt fokus. Vi vill bygga en mix av attraktiva hyresrätter, bostadsrätter, villor och radhus som människor i regionen har råd att efterfråga.

V
Vänsterpartiet Upplands Väsby

Partiet har inte lämnat någon motivering

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Upplands Väsby

Mångfalden av byggnadsstilar, material och utseende är det viktigaste.

L
Liberalerna Upplands Väsby

Vi liberaler är för en mångfald av bostadsbebyggelse och ser gärna både den äldre och moderna stilen i våra bestånd. Eftersom attraktiviteten ökar med vacker bebyggelse och trivseln därmed kan öka, är det mycket bra att bygga i klassisk stil som våra medborgare dessutom varit med och tyckt till om genom medborgardialog.

VB
Väsbys Bästa Upplands Väsby

Medborgarna ska ha betydligt större möjligheter att påverka arkitektur och gestaltning av de hus som byggs i kommunen genom medborgardialoger. All nybyggnation överallt i kommunen behöver dock inte vara i äldre stil utan bör anpassas efter de förutsättningar och de byggnader som redan finns på platsen och stilen ska baseras på vad medborgarna helst önskar.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Upplands Väsby

Extra viktig fråga

Vi vet efter medborgardialog att många fördrar exempelvis klassisk stil. Vi vill bygga så att människor trivs.

M
Moderaterna Upplands Väsby

Extra viktig fråga

Här har väsbyborna som deltagit i de medborgardialoger om arkitektur och gestaltning tydligt markerat att de gärna vill se nya hus i äldre, klassisk arkitektur, snarare än modernistisk. Det har vi tagit fasta på under mandatperioden och på flera sätt leder vi utvecklingen i Sverige i att involvera medborgarna i planeringen och stadsbyggandet.

SD
Sverigedemokraterna Upplands Väsby

Extra viktig fråga

Enligt undersökningar vill Väsbys invånare ha äldre stil och vi lyssnar på invånarna.