Val 2022 Valkompass
kommun

Fotbollstältet på Noliaområdet ska flyttas till en plats där det kan permanentas

Om frågan
Tältet tas i nuläget ner på somrarna, men det finns förslag om att det ska få vara uppe året om på en annan plats.
Så svarar partierna

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Piteå

Extra viktig fråga

Vi i Centerpartiet är kritiska till att vi har byggt en grund och lagt ned stora summor på att placera fotbollstältet där det nu står. Centerpartiet tyckte från början att fotbollstältet skulle så i Bergsviken och är kritiska till att vi på grund av socialdemokraternas dåliga beslut kan måsta lägga ytterligare pengar på tältet. Vi ser dock positivt på att det får stå uppe permanent.

KD
Kristdemokraterna Piteå

Extra viktig fråga

Det sliter på tältet att ta ner och sätta upp det varje år. Bättre att det får stå året runt på samma plats så förlängs livslängden på tältduken. Dessutom är det kostsamt och kräver stor arbetsinsats två gånger per år.

L
Liberalerna Piteå

Extra viktig fråga

Upp och nedtagning sliter på tältet och förkortar livslängden. Detta förslag har vi lyft tidigare med fått mycket kritik för och när norrbotniabanan byggs vid lomtjärn blir det området ännu mer attraktivt om en ny fotbollsplan ligger nära.

MP
Miljöpartiet Piteå

Miljöpartiet tyckte från början att man skulle ha satt den vid LF-arena. Vi ser framemot att se vad utredningen kommer fram till. Det viktigaste är att den placeras där så många som möjligt kan nyttja den.

M
Moderaterna Piteå

Extra viktig fråga

Dagens placering är helt fel och hämmar områdets utveckling och förfular dessutom området runt Nördfjärden. Här behöver nya bostäder och grönområden etableras istället.

SJV
Sjukvårdspartiet Piteå

se tidigare svar

SkolP
Skol och Landsbygdspartiet Piteå

Tältet var en mycket kortsiktig lösning. Det är fult och anskrämligt och passar inte in i Piteås stadsmiljö/stadskultur. En ny hall i kombination med ishockeyhall och badhus tillsammans med Lomtjärns Centrala resecentrum är därför bäst. Området kan senare utvecklas till ett handelscentrum.

S
Socialdemokraterna Piteå

Extra viktig fråga

Vi behöver flytta tältet till en plats där det kan stå permanent, men där det ändå fyller sitt syfte och kan användas.

SD
Sverigedemokraterna Piteå

Tältet skulle aldrig ha köpts in. Man borde istället ha uppfört en riktig byggnad som haft många fler användningsområden. Tältet bör dock flyttas till en plats där det kan stå uppställt permanent.

V
Vänsterpartiet Piteå

En skyndsam utredning av placeringen av tältet är en viktig fråga. Tältet ska stå uppe året om för att minska slitaget och ska underlätta för fotbollsföreningarna.