Val 2022 Valkompass
kommun

Partille centrum ska förtätas med fler höga bostadshus

Om frågan
Förslaget innebär att kommunen ska planlägga för att bygga bostäder så att fler kan bo centralt.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

SD
Sverigedemokraterna Partille

Kommunen har chansen att göra något nytt, att göra det på människornas villkor. Det är människorna som lever sina liv här som är viktiga, inte massproducerade, sterila eller oinspirerande fasader. Med omtanke kan vi gemensamt skapa ett Partille som invånarna och andra vill vistas i för att miljön är fantastisk, trivsam och vacker. Vår plats på jorden ska ses som ett föredöme av andra kommuner.

Ganska dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Partille

Partille centrum är litet till ytan. KD är inte förespråkare av höga bostadshus generellt i kommunen men i just centrum är det naturligt att nya byggnader kommer att behöva växa något på höjden om vi vill ha ett levande centrum där många vill och kan bo. Lagom är dock bäst.

MP
Miljöpartiet Partille

Om nya bostäder behövs, är förtätning bättre än att exploatera naturmark. Dock inte för höga hus. Ökat invånarantal är dock inte ett självändamål för Miljöpartiet.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Partille

Extra viktig fråga

Partille är en blandning mellan stad och land. Att bygga på höjden i centrum är en bra men självklart skall det göras med en varsam hand. Det är viktigt att vi får ett levande centrum.

L
Liberalerna Partille

Det är inte lätt att hitta plats för nya bostäder i en till ytan liten kommun. Huvudsaken är att utformningen blir lyckad, så att bebyggelsen blir attraktiv.

M
Moderaterna Partille

Vi vill se ett tryggt och levande centrum med liv och rörelse och då behövs fler bostäder och människor som befinner sig i området både dag och kvällstid. För att det ska bli möjligt behövs fler bostäder, och då ytan är begränsad kan det endast ske på höjden.

V
Vänsterpartiet Partille

Förtätning är bra men bara om det sker i samspel med en grön miljö, kultur och rekreation för invånarna. Vänsterpartiet vill att allmännyttan tar ansvara för att bygga fler hyresbostäder unga, gamla och barnfamiljer till rimliga hyror. Vi vill inte ha ett centrum infrastrukture inte ska anpassas för biltrafik utan gång, cykel och kollektivtrafik ska prioriteras. Vi vill ha ett grönt, estetiskt t

Mycket bra förslag

S
Socialdemokraterna Partille

Det är viktigt att det byggs bostäder, men också var och hur det byggs. I centrum ser vi goda förutsättningar att bygga ut mer, medan vi i andra områden istället vill sträva efter mer begränsad byggnation. Vi vill ha blandade boendeformer i alla kommundelar.