Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska vara med och finansiera en ny fotbollshall

Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

V
Vänsterpartiet Ljusdal

Kommunens pengar ska i första hand gå till skola och omsorg. Kommer kommunen under en längre tid gå med plus kan vi tänka oss att man lyfter hallfrågan igen,

Ganska dåligt förslag

L
Liberalerna Ljusdal

Det behöver finnas en samverkan mellan näringslivet, föreningslivet och kommunen. Kostnaden ska även fördelas.

LjP
Ljusdalsbygdens parti Ljusdal

Vi är positiva till en fotbollshall, men ser helst att föreningarna i första hand söker bidrag från andra aktörer såsom exempelvis Allmänna arvsfonden. Kommunens ekonomi är ansträngd.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Ljusdal

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Ljusdal

En fotbollshall kan ge glädje och samhörighet till barn, unga och vuxna, och stärka folkhälsan i kommunen. Vi i Mp tycker dock att det är problematiskt när kommunen tar på sig stora årliga kostnader och samtidigt behöver göra nedskärningar i skola och omsorg. Det är också tveksamt att lägga så mycket resurser centralt – även kommundelarna kan behöva satsningar.

Mycket bra förslag

KD
Kristdemokraterna Ljusdal

Extra viktig fråga

Ungdomarna i kommunen behöver en mötesplats och få öva på lagspel. Investeringen skulle leda till ökad fysisk aktivitet, en naturlig mötesplats och det berikar även besöksnäringen i kommunen.

M
Moderaterna Ljusdal

Viktigt att även den unga generationen kan få bra förutsättningar att bli kvar på orten. Vi är för att göra en genomlysning av det och se vart det leder.

S
Socialdemokraterna Ljusdal

En fotbollshall är en viktig satsning och ger ökade möjligheter för framför allt barn och unga att ha en aktiv fritid. Ett mervärde för folkhälsan. Den kommer nyttjas både av lokala föreningar och föreningar från andra kommuner.

SD
Sverigedemokraterna Ljusdal

Sverigedemokraterna vill satsa på föreningslivet och möjligheterna för dessa att genomföra olika aktiviteter.