Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska öppna ett centrum för att stötta invandrare som vill återvända till sina ursprungsländer

Om frågan
Enligt förslaget ska centrumet erbjuda information och stöttning för den som inte längre vill bo kvar i Sverige.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

C
Centerpartiet Linköping

Detta är inte något vi som kommun bör ägna oss åt. Istället bör vi se till hur vi på bästa sätt integrerar de som kommer till vår kommun och hur vi rustar dem för arbetsmarknaden. De som kommer hit vill bidra till samhället och vi måste se till att de kan bidra. Vi behöver alla som flyttar till Linköping.

L
Liberalerna Linköping

Migrationsverket arbetar redan enligt ett regeringsuppdrag med frivillig återvandring. Vid delat ansvar i frågan finns en risk att ansvarsfördelningen kan bli otydlig eller att dubbelarbete sker. Det är varken lämpligt eller effektivt för kommunen, att ta på sig en arbetsuppgift som en statlig myndighet ansvarar för och dessutom är tilldelad resurser för att utföra.

MP
Miljöpartiet Linköping

Vi tror inte på återvandring som lösning på det problem som Sverige har idag med bristande integration. Vi vill istället minska de ekonomiska klyftorna mellan människor, att det ska bli lättare att komma ut i arbete som nyanländ och att SFI förbättras.

M
Moderaterna Linköping

Det som behövs för att komma till rätta med segregation och utanförskap, snarare än ett återvandringscentrum, är bland annat ett kraftigt minskat flyktingmottagande och en bidragsreform som gör det omöjligt att stapla bidrag på varandra och som gör det mer lönsamt att arbeta. Det behöver kombineras med bättre SFI- och samhällsundervisning.

S
Socialdemokraterna Linköping

Partiet har inte lämnat någon motivering

V
Vänsterpartiet Linköping

Detta är ett rasistiskt förslag. Vi menar att alla som bor och lever i Sverige ska få goda förutsättningar till att fortsätta leva här och vara en del av samhället.

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Linköping

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

SD
Sverigedemokraterna Linköping

Extra viktig fråga

Viktigt för att bryta upp den alarmerande utveckling vi har i Linköping med korankravaller och andra problem till följd av de parallellsamhällen som har vuxit fram till följd av extremt ansvarslös invandringspolitik.