Val 2022 Valkompass
kommun

Lekeberg ska anställa en stadsarkitekt

Om frågan
En stadsarkitekt har oftast en chefsposition på kommunens samhällsbyggnadskontor och har ett övergripande ansvar för stadens utveckling.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Lekeberg

Om det ska anställas någon stadsarkitekt ska det vara genom sydnärkes samhällsbyggnadsnämnden. Vi är alldeles för små för att ha en egen

M
Moderaterna Lekeberg

Vi har redan valt att ha en gemensam byggnämnd som ska hantera dessa frågor.

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Lekeberg

Vi har redan en samhällsplanerare anställd. En stadsarkitekt är lite överkurs för oss. Men vi är positiva till en bättre samhällsplanering.

FL
Framtidspartiet i Lekeberg Lekeberg

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Lekeberg

Lekeberg är en växande kommun. att växa hållbart och på ett sätt som skapar trivsel och trygghet kan vara komplicerat. En stadsarkitekt kan hjälpa kommunen att utvecklas hållbart och kan komma med kloka inspel om hur Lekeberg bäst växer i framtiden. Samtidigt är kommunens resurser begränsade så ett beslut att anställa en stadsarkitekt behöver noga vägas mot andra viktiga budgetposter.

S
Socialdemokraterna Lekeberg

På sikt kan det vara en bra idé. Fortsätter vi växa så kan det komma att behövas om vi ska kunna växa hållbart. Dock anser vi kanske att det bör ske genom sydnärkes samhällsbyggnadsförvaltningen.

SD
Sverigedemokraterna Lekeberg

Extra viktig fråga

Det är bättre med en stadigvarande än många tillfälliga. En stadigvarande lär sig också hur kommunen skall utvecklas på ett innovativt och ansvarsfullt sätt.

Mycket bra förslag

MP
Miljöpartiet Lekeberg

Enligt alla prognoser kommer vi fortsätta att växa. Vi behöver göra det på ett hållbart sätt. Vi vill dessutom behålla Lekebergs karaktär och framhäva allt det vackra. För det krävs att man lyfter blicken och har kompetens att se och forma.