Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska bygga ett trygghetsboende i Mullhyttan

Om frågan
Ett trygghetsboende erbjuder äldre som är för friska för äldreboende en viss nivå av sällskap och stöd. Det är som ett mellanting mellan ett vanligt boende och ett äldreboende.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Lekeberg

Vi ser ständigt över våra bostadsbehov och finns behoven av ett trygghetsboende så vill vi bygga det.

FL
Framtidspartiet i Lekeberg Lekeberg

Partiet har inte lämnat någon motivering

KD
Kristdemokraterna Lekeberg

Men först ett i Fjugesta, där närheten till vårdcentral och apotek finns

M
Moderaterna Lekeberg

Moderaterna vill generellt se fler satsningar i Mullhyttan. Vi vill även ha ett trygghetsboende i Fjugesta som eventuellt behöver prioriteras först.

S
Socialdemokraterna Lekeberg

Finns behovet så vill så klart se över den möjligheten. Dock ska en komma ihåg att det ibland kan vara bra att tänka utifrån vart det finns annan service som apotek, vårdcentral osv. Vi tror dock att möjligheten att kunna bo kvar i orten på äldre dagar har stora värden för den enskilda individen, men det skapar också möjlighet för tillväxt som t.ex. genom att tillföra nya bostäder.

V
Vänsterpartiet Lekeberg

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

L
Liberalerna Lekeberg

Extra viktig fråga

Behovet av bostäder för äldre kommer öka. Genom att bygga trygghetsboende för äldre i Mullhyttan möter vi detta behov samtidigt som nya invånare ges möjlighet att flytta dit. Detta skulle ge fler barn i skolan, fler föreningsaktiva och fler potentiella arbetstagare för lokala företag att anställa. Det skulle helt enkelt vara bra för Mullhyttan.

MP
Miljöpartiet Lekeberg

Kommunal service behöver på sikt finnas i kommunens olika delar. Miljöpartiets ambition är att man ska kunna leva och bo som man önskar genom hela livet.

SD
Sverigedemokraterna Lekeberg

Extra viktig fråga

Det är viktigt att bemöta Lekebergarnas önskningar. Och att då få stanna kvar där man trivs bäst men inte klarar ett eget boende helt, så är detta ett bra alternativ.