Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska skapa möjligheter till egen, småskalig odling

Om frågan
Begreppet stadsodling syftar på odling som i stadsområden. Historiskt har stadsodlingen syfte varit att bidra till matproduktion. I dag anges det viktigaste skälet ofta vara att närodla grönsaker och kryddor.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Karlshamn

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Karlshamn

Inte tänkt på detta tidigare, men visst kan kommunen ha egna småskaliga odlingar, i nära samverkan med boende, skolor och annan kommunal verksamhet.

M
Moderaterna Karlshamn

Det är inte in kommunal kärnuppgift men kommunen ska underlätta för alla former enskilda initiativ och företagsamhet så långt det är möjligt.

S
Socialdemokraterna Karlshamn

Att kunna erbjuda odlingsytor för de som bor i lägenheter ökar möjligheterna till självförsörjning men även kunskapen om odling.

SD
Sverigedemokraterna Karlshamn

Vi tycker det är bra med att fler ska få möjlighet till att odla själva. Det skapar en förståelse för våran mat samtidigt som det bidrar till självförsörjningen.

V
Vänsterpartiet Karlshamn

Man kan genom helägda Karlshamn Bostäder och på äldreboende verka för att de bor i området kan ha exempelvis odlingslotter.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Karlshamn

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Karlshamn

Stadsodlingar och kolonilotter gynnar både hälsa/välmående och i många fall biologisk mångfald då odling sker stadsnära.