Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska verka för att Hästa klack ska klassas som naturreservat

Om frågan
Hästa klack är ett naturområde mellan Akallalänken och Norrviksvägen. Naturreservat är en stark skyddsform för mark och kan bildas av både kommuner och länsstyrelser. Naturreservaten består ofta av sammanhängande värdefull natur med till exempel naturskog, vattendrag, myrar, marina miljöer och öppna kulturlandskap.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Järfälla

Området har skyddsvärde.

M
Moderaterna Järfälla

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Järfälla

Extra viktig fråga

Det är viktigt att vi fortsätter arbeta för biologisk mångfald. Att klassa Hästa klack som naturreservat är ett viktigt steg i den processen.

L
Liberalerna Järfälla

Liberalerna tycker att det har byggts för mycket höghus i betong i kommunen de senaste åren. Därför är vi positiva till att bevara fler grönområden som Hästa klack. Vi vill se mer grönt och mindre betong helt enkelt.

MP
Miljöpartiet Järfälla

Extra viktig fråga

Viktig fråga som MIljöpartiet drivit länge, i den framväxande Barkarbystaden är det viktig att bevara grönska och framförallt grönska som tillåts vara vild. Det räcker inte med trevliga parker.

S
Socialdemokraterna Järfälla

Det ska vara lätt för alla Järfällabor att ta sig ut i våra naturområden. Järfälla är en kommun som växer i högt tempo. För oss är det därför högprioriterat att skydda stadsnära natur, den biologiska mångfalden och Järfällabornas friluftsliv.

SD
Sverigedemokraterna Järfälla

Hästa Klack är ett kultur och naturområde som inte borde bebyggas och urbaniseras. Området borde absolut bli naturreservat.

V
Vänsterpartiet Järfälla

I vår växande kommun behövs tillgång till fredade naturområden.