Val 2022 Valkompass
kommun

Emmabodamodellen ska införas i kommunens äldreomsorg

Om frågan
Emmabodamodellen används i äldreomsorgen och innebär ett verksamhetsnära ledarskap. Den ger brukarna möjlighet att välja tid för insatser beroende på dagsform. Arbetssättet kräver små grupper där personalen har god kännedom om brukarens behov.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Höör

Det ät viktigt att ta till sig goda exempel från andra kommuner för att lära om deras model skulle kunna fungera i vår kommunen. Äldreomsorgen arbetar redan idag innovativt för att utveckla äldreomsorgen.

KD
Kristdemokraterna Höör

Emmabodamodellen är en bra grund. I Höör arbetar redan social sektor enligt flera av de grundpelare som modellen bygger på.

MED
Medborgerlig Samling Höör

Emmabodamodellen låter bra, men utan att veta mer om kostnader och hur detta verkligen går att genomföra i verkligheten och inte bara teoretiskt på pappret, tex möjlighet att anställa personal och lägga schema, så är det önskvärt att prova i liten skala för att se hur det tar sig ut.

MP
Miljöpartiet Höör

Detta är inget MP Höör specifikt driver, men vi ställer oss bakom andemeningen och vill arbeta i den riktningen. I Emmabodamodellen arbetas med ett salutogent synsätt där alla är individer med olika förutsättningar. Att arbeta utifrån ett salutogent synsätt innebär att utgå från det friska, se individen och att stimulera till en känsla av självständighet och meningsfullhet.

M
Moderaterna Höör

Vår politik går ut på att låta medborgarna bestämma mer i över sina egna liv och politikerna mindre. Vi ser dock stora utmaningar inom kommunens verksamheter med att hitta kompetent personal och alla satsningar måste kunna genomföras tillsammans med utbildad personal. Höörs kommun har i flera år arbetet med inovationsprojekt för att främja vården och bemötandet av våra äldre.

Mycket bra förslag

L
Liberalerna Höör

En väg fram behövs för att öka tryggheten hos omsorgstagarna och kontinuitet och meningsfullhet hos personalen. Vi ser Emmabodamodellen som en förebild för detta värd att inför.

V
Vänsterpartiet Höör

Det är en mänskligare modell, anpassad efter människa och behov.