Val 2022 Valkompass
kommun

Beslutet om nytt gymnasium i Höganäs ska rivas upp och nuvarande Kullagymnasiet behållas

Om frågan
En majoritet av politikerna i Höganäs har sagt ja till att bygga en ny gymnasieskola med idrottshall i centrala Höganäs.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Höganäs

Vi anser att det är bra att flytta skolan till en mer central plats i Höganäs.

MP
Miljöpartiet Höganäs

Extra viktig fråga

Kullagymnasiet behöver göras mer attraktivt. Ett sätt att göra det på är moderna och ändamålsenliga lokaler med central placering nära busstorget så att elever från Mölle/Arild/Jonstorp/Ängelholm slipper byta buss. Det gynnar dessutom stadskärnan. Att återanvända Kulla som modern grundskola gör att kommunen dessutom slipper bygga ny sådan.

M
Moderaterna Höganäs

Extra viktig fråga

Gymnasiet är mer än en skolfråga. Det är en fråga som påverkar hela kommunen. Gymnasiet bidrar till en levande stadskärna. Det kan låta oss utveckla kommunikationerna. Det blir mer attraktivt för fler ungdomar från hela kommunen. Undervisningen gårförst men det är en hygienfaktor. En attraktivare skola ger oss fler sökanden och ger oss bättre förutsättningar att utveckla skolans uppdrag.

S
Socialdemokraterna Höganäs

För att ha en gymnasieskola i Höganäs måste vi mäta oss i konkurrensen med andra gymnasieskolor i vårt närområde. Vi tycker därför att det är bra att Höganäs satsar på en ny skola. Men för att eleverna ska välja Kulla krävs det mer än en central placeringen. Det är avgörande att det även satsas på själva verksamheten, bra lärare med tillräckliga resurser för att kunna bedriva en bra undervisning.

Ganska dåligt förslag

C
Centerpartiet Höganäs

Vi vill göra Kullagymnasiet mer attraktivt så att både elever och lokala företag får nytta av utbildningarna. Nya lokaler med bra placering lockar elever och vitaliserar stadskärnan. Viktigast är att utbildningen håller hög kvalitet genom bra lärare, internationell inriktning, idrottsprofil och samverkan med lokala näringslivet. Samtidigt kan nuvarande gymnasiet utnyttjas som utökad grundskola.

Mycket bra förslag

L
Liberalerna Höganäs

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

SD
Sverigedemokraterna Höganäs

Extra viktig fråga

Hade man samarbetat kulturhusprojektet med den nya gymnasieskolan anser vi att man hade kunnat försvara kostnaden på ett bättre sätt. När det ska byggas som två separata projekt anser vi att det är mer lönsamt att behålla och renovera Kullagymnasiet.