Val 2022 Valkompass
kommun

Begränsad klimatpåverkan ska genomsyra alla kommunens beslut

Om frågan
Begränsad klimatpåverkan är ett av de 16 nationella miljömålen som riksdagen antagit. Halten av växthusgaser i atmosfären ska, i enlighet med FN:s konvention för klimatförändringar, stabiliseras på en nivå som innebär att människans påverkan på klimatsystemet inte blir farlig.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

KD
Kristdemokraterna Höganäs

Alla våra beslut bör filtreras för en bättre miljö men det får inte bli på bekostnad av att företagarna inte har råd att fortsätta sitt företagande.

Ganska bra förslag

S
Socialdemokraterna Höganäs

Klimatfrågan är en av vår tids största utmaningar så självklart måste vi göra allt vi som kommun kan för att begränsa vår klimatpåverkan. Men det kan inte vara vårt enda fokus, de kommunala beslut som tas måste vara hållbara även ekonomiskt och socialt.

SD
Sverigedemokraterna Höganäs

Detta är något som redan görs och vi anser att vi redan gör så mycket som vi kan på lokal nivå för klimatets skull.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Höganäs

Extra viktig fråga

Alla måste ta ansvar för att bidra till ett hållbart samhälle, miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Kommunen ska vara ett föredöme i detta. Vi vill anlägga erosionsskydd, att solceller ska installeras i nybyggda fastigheter och utveckla reservkapacitet till dagens vattenförsörjning. Närodlad mat i skola och omsorg ska prioriteras. Värna vår fina åkermmark.

L
Liberalerna Höganäs

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Höganäs

Extra viktig fråga

Att klimat- och miljöperspektivet ska genomsyra alla beslut finns redan idag i kommunens miljöpolicy - nu ska vi bara se till att vi följer den!

M
Moderaterna Höganäs

Extra viktig fråga

Klimatet är sannolikt den största frågan vi har. Det är viktigt att den genomsyrar allt. Dock skall besluten vara smarta så att de pengar vi lägger läggs där de verkligen gör nytta inte bara kastas in som alibi i varje fråga.

V
Vänsterpartiet Höganäs

Miljö och klimat är våra vikigaste framtidsfrågor och då är det viktigt att miljö och klimathänsyn ska vara en självklar del i kommunens alla beslut. Vi behöver en omställning som tar en tydlig riktning och grön hållning mot hållbara sätt att bo, konsumera , transportera och förflytta oss. När vi tar beslut viktigt att ha med om begränsad klimatpåverkan då.