Val 2022 Valkompass
kommun

En ny simhall ska byggas i Hedemora

Om frågan
Den politiska majoriteten i Hedemora kommun vill bygga en helt ny simhall intill den nuvarande. Oppositionen vill istället utreda vad det skulle kosta att istället bygga en ny bassäng i den befintliga simhallen.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

KLH
Kommunlistan Hedemora

Hedemora behöver en bra simhall. Renovering eller nybygge är frågan men i nuläget finns inget ekonomiskt underlag som kan ligga till grund för ett seriöst beslut. Investering på en kvarts miljard och där beslutet har stor inverkan på kommunens framtida ekonomi och handlingsutrymme måste baseras på genomarbetade faktaunderlag. Beslut fattade på enbart tro och tyckande är inte vår grej.

SD
Sverigedemokraterna Hedemora

Denna fråga är svår. Om det hade funnits några som helst undersökningar på vad det skulle kosta att bygga i befintlig lokal, hade vi kanske tyckt att förslaget är bra. Om man t.ex kommit fram till att det inte finns något annat alternativ. Men eftersom förvaltningen inte utrett något annat än nybygge så anser vi att det är ganska dåligt. Kommunens huvudfokus borde vara på kärnverksamheten!

Ganska bra förslag

MP
Miljöpartiet Hedemora

Det behövs en simhall i Hedemora, men den utredning som gjorts om detta har för dålig kvalitet. Det saknas fortfarande ett tillräckligt bra underlag för att gå till beslut. Kalkylen underskattar räntekostnaden, intäkterna verkar överskatta antal besökare, det saknas mål för vad som är en bra simhall osv. Kommunen borde ha fråga fler företag om de vill täta bassängen med syrafast plåt

M
Moderaterna Hedemora

Vi vill se fler alternativ till dagens förslag, för att få så mycket som möjligt för varje satsad skattekrona.

V
Vänsterpartiet Hedemora

Den nuvarande simhallen har nått slutet på sin livslängd. För att kommunen ska kunna tillgodose kommuninvånarnas behov av tillgång till en simhall, främst de skolbarn ska lära sig simma, är det dags att göra denna investering nu.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Hedemora

Extra viktig fråga

Hedemora ska ha en simhall. Vi behöver satsa skattemedel på medborgarnas hälsa och ge möjligheter till gemenskap, träning, lek och undervisning för alla. Viktigt för Hedemoras barn och ungdomar. men även för alla andra. En tillgänglighetsanpassad simhall där alla är välkomna!

L
Liberalerna Hedemora

Liberalerna vill ha en ny simhall i Hedemora och ska verka för att det blir så. Till grund för byggnation måste noggranna underlag och beslut kring ekonomin ligga.

S
Socialdemokraterna Hedemora

Extra viktig fråga

Vi anser att en ny simhall är en bra investering på lång sikt. Den blir mer hållbar och bättre anpassad till moderna krav. Samtidigt skapar en ny simhall möjligheter att utveckla hela området vid Vasahallen till ett attraktivt friskvårds-/aktivitetscenter.