Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska bygga en ny idrottshall

Så svarar partierna

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Hallstahammar

Partiet har inte lämnat någon motivering

MP
Miljöpartiet Hallstahammar

Befolkningen i kommunen ökar just nu och det finns ett visst tryck på de stora hallarna i kommunen idag men det finns också lediga tider. Det finns också väldigt många lediga tider i de mindre hallarna. Rörelse och motion är viktigt och skapar livskvalitet och bättre folkhälsa. Men vi anser att vi i första hand ska använda de hallar vi har.

SD
Sverigedemokraterna Hallstahammar

Det behövs en ny hall

V
Vänsterpartiet Hallstahammar

Vi har tagit första spadtaget.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Hallstahammar

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Hallstahammar

Extra viktig fråga

Liberalerna vill ha en självständig idrottsrörelse med demokratiska värderingar som ger alla möjligheter till positiva upplevelser av idrott. Engagemanget och sammanhållningen inom idrottsrörelsen betyder mycket för samhället och hälsan. Idrotten är en folkrörelse var de egna medlemmarna bestämma och ta ansvar. Hallen ska byggas söder om E18 för att förstärka föreningslivet i kommunen söder om E18

M
Moderaterna Hallstahammar

Det är klart att Hallstahammar ska ha en fullstor idrottshall. Föreningslivet behöver rimliga förutsättningar till både spets och bredd i verksamheterna. En fullstor idrottshall ger sådana förutsättningar.

S
Socialdemokraterna Hallstahammar

Extra viktig fråga

Idrott främjar folkhälsa, motverkar utanförskap och skapar gemenskap. Att ge förutsättningar för våra föreningar i kommunen att kunna bedriva denna viktiga verksamhet tycker vi Socialdemokrater är bra. Behovet av en arena för större publik är stort.