Val 2022 Valkompass
kommun

Mer vårdverksamhet ska flyttas in i de gamla sjukhuslokalerna

Om frågan
Delar av Hagfors sjukhus har stått tomt sedan 1992. Region Värmland och Hagfors kommun har nu kommit överens om att utreda vad lokalerna kan användas till.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Hagfors

Frågan är för tidigt ställd. Vi har beslutat om en avsiktsförklaring där kommunen och regionen gemensamt ska se på hur sjukhuset kan användas.

L
Liberalerna Hagfors

Fina lokaler som är värda att användas och inte bara stå tomma till ingen nytta

S
Socialdemokraterna Hagfors

Vi har beslutat om en avsiktsförklaring där kommunen och regionen gemensamt ska se på hur sjukhuset kan användas. Om regionen kan utöka sin verksamhet på VC är det bra. Vi får dock avvakta vad det leder till. Generellt när det gäller fler Säbo och demensboende vill vi hellre se ett mer centralt läge i nya moderna lokaler. VC är ej anpassad för detta.

Mycket bra förslag

M
Moderaterna Hagfors

Extra viktig fråga

I arbetet med en god och nära vård, hälsa och omsorg kan de gamla sjukhuslokalerna komma väl till pass genom att både regionen och kommunen kan förlägga verksamhet i huset som idag finns på andra platser och/eller idag helt saknas i kommunen. Verksamhet i huset kan komma hela Värmland till gagn och avlasta verksamhet på ex. CSK och Torsby sjukhus samt minska resvägen för patienten.

OR
OBEROENDE REALISTER Hagfors

Extra viktig fråga

Ett bra förslag och något som vi redan driver. Vi måste se hur vi kan samverka med regionen än mer kring olika vårdinsatser och hur vi kan skapa än bättre förutsättningar för de boende i kommunen. Vi vet även att det står många tomma lokaler vid Vårdcentralen i Hagfors idag och det är bättre om vi kan fylla dessa lokaler med mer vård till fördel för våra invånare i kommunen.

SD
Sverigedemokraterna Hagfors

Ägs inte av kommunen