Val 2022 Valkompass
kommun

Mellanboenden ska inrättas mellan särskilda boenden och hemtjänst

Om frågan
Ett mellanboende är tänkt för äldre människor som behöver stöd och hjälp och annan lättåtkomlig service. I första hand är det en boendeform för äldre som har hemtjänst men där det inte längre upplevs som tryggt att bo kvar i det egna hemmet.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

V
Vänsterpartiet Gislaved

Extra viktig fråga

Det behövs mellanboenden, dock inte på bekostnad av de befintliga särskilda boendena. De särskilda boenden som nu finns i kommunen ska finnas kvar och kommer att behövas även i framtiden.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Gislaved

Stor efterfrågan. Mellanboenden ger större trygghet och service än att bo kvar i villa.

L
Liberalerna Gislaved

Extra viktig fråga

Trygghetsboenden har vi kämpat för under hela mandatperioden. Att få denna typ av lägenheter på plats är oerhört viktigt för att klara såväl boendefrågan samt personalfrågan i framtiden.

M
Moderaterna Gislaved

Extra viktig fråga

Vi har under en längre tid konstaterat att vi saknar trygghetsboende enligt boverkets definition i vår kommun. Vi har nu i kommunfullmäktige fattat beslut om att börja tillskapa den boendeformen i vår kommun.

S
Socialdemokraterna Gislaved

Extra viktig fråga

Vi saknar sk trygghetsboende i vår kommun. Dessa behövs för att ge just möjligheten att bo kvar i eget boende, något de flesta vill är ju att kunna bo för sig själv men känna trygghet att stöd finns när man behöver det. Det är viktigt att förutom vårt eget bostadsbolag också andra externa företag bygger bostäder.

SD
Sverigedemokraterna Gislaved

Partiet har inte lämnat någon motivering

WeP
Westbopartiet Gislaved

Extra viktig fråga

Westbopartiet tycker trygghetsboenden är ett bra komplement till det existerande vård och omsorgsboendet. Även viktigt komponent för att skapa möjlighet till att bryta ofrivillig isolering och utanförskap.