Val 2022 Valkompass
kommun

Inga fler bostäder ska rivas i kommunen

Om frågan
Det har tidigare fattats beslut om att riva kommunala fastigheter i Backe, men efter protester och ockupation av husen har rivningen stoppats i väntan på beslut om eventuell försäljning.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Strömsund

Den här frågan är lite klurig....... om vi kan arbeta digitalt från hela vår kommun kan man också bo på de mindre orterna. Men tomma hus som inte används och bara ser ovårdade ut kan hellre rivas än förfalla. Vi förordar också försäljning före rivning

S
Socialdemokraterna Strömsund

Vi ska ha bra bostäder i Strömsunds kommun, hyresrätter men även tomter i attraktiva lägen ska erbjudas våra medborgare och inflyttande arbetskraft. Vi ska bygga hyreshus där det finns efterfrågan och arbeta för statlig lånegaranti för nybyggnation på landsbygd.

Mycket bra förslag

M
Moderaterna Strömsund

Vår målsättning är att öka inflyttningen vilket kommer att leda till ökat behov av bostäder.

SD
Sverigedemokraterna Strömsund

Partiet har inte lämnat någon motivering

V
Vänsterpartiet Strömsund

Kommunen har med statligt stöd rivit sanslöst i de flesta orter. Vänstern röstade emot detta förslag då som kostade kommunen 70 milj, och kommer att stå fast vid detta. Det behövs en plan för att fylla sina bostäder med inflyttande människor/ familjer. Det kommer en framtida flyktingvåg som inte är p.g.a krig och förödelse. Det kommer människor som flyr av miljöproblem.