Val 2022 Valkompass
kommun

Övervakningskameror ska sättas upp på offentliga platser

Om frågan
Många kommuner har på senare tid satt upp kameror på offentliga platser för att öka tryggheten. För det krävs tillstånd, och kommunen måste visa att det finns problem med brottslighet där bevakningen ska ske - problem som är större än integritetsintresset.
Så svarar partierna

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Perstorp

Den polisiära närvaron är tidvis liten. Alternativ med kameror är bättre än väktare.

KD
Kristdemokraterna Perstorp

För att ge gator och offentliga platser den trygghet som krävs och för att minska skadegörelse som kostar onödiga skattepengar tycker vi det att övervakningskameror kan vara en del i åtgärderna.

MP
Miljöpartiet Perstorp

Positiva och negativa konsekvenser.

Mycket bra förslag

M
Moderaterna Perstorp

För att öka tryggheten i kommunen måste vi utnyttja alla möjligheter som finns och fler övervakningskameror är ett sätt att öka tryggheten.

PF
Perstorps Framtid Perstorp

Extra viktig fråga

Vi vill göra allt för att ge Polisen alla verktyg som behövs för att lösa de brott som begås, samt att trygga offentliga platser för våra invånare.

S
Socialdemokraterna Perstorp

Tryggheten i Perstorp upplevs av medborgarna som otillfredsställande och tryggheten behöver ökas. För att nå dit behöver bevis finnas när personer missbrukar sitt sätt att agera i offentlig miljö. Kameraövervakning är en brottsförebyggande åtgärd som bevisligen fungerar

SD
Sverigedemokraterna Perstorp

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering