Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska planlägga för fler bostäder på Dynudden

Om frågan
Kommunen ska ta fram en ny detaljplan för Dynudden. Ett förslag är att bostadsområdet ska växa med ungefär tio hektar, som i nuläget används till åkermark.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

SD
Sverigedemokraterna Motala

Extra viktig fråga

Dynudden är till stor del åkermark, det är inte realistiskt att vi ska bygga på marken som vi behöver för att försörja oss i nutid eller kris.

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Motala

Vi värnar strandskyddet och de naturvärden som finns längs med Vättern. Vi förespråkar också en blandad bebyggelse med olika upplåtelseformer, vilket inte är fallet avseende Dynudden. Det som skulle kunna vara en fördel med att planlägga för fler bostäder på Dynudden är att området redan är bebyggt.

Ganska bra förslag

S
Socialdemokraterna Motala

Motala kommun behöver fler bostäder och Dynudden är en av flera platser i kommunen där det finns bra möjlighet att bygga med olika upplåtelseformer.

V
Vänsterpartiet Motala

Dynudden är ett av Motalas mest segregerade områden med nästan enbart stora villor, så genom att bygga ut området med blandad bebyggelse - det vill säga även hyresrätter och bostadsrätter - kan vi skapa ett område med mer mångfald.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Motala

kommunen marknadsför som Östergötlands sjöstad; Dynuddens område är sjönära

KD
Kristdemokraterna Motala

Bra för fler småhustomter behövs för att få igång flyttkedjorna. Sjönära tomter är bra att kunna erbjuda nya Motalabor som kan flytta in.

L
Liberalerna Motala

Området är ett attraktivt sjönära område. Då det numera finns ett bullerskydd vid dubbelspåret så kan området utvidgas med fler bostäder. Ny byggnation sker på jordbruksmark. Men det ligger illa till att bruka och har inte det högsta avkastningsvärdet.

M
Moderaterna Motala

Ett mycket lämpligt område att planlägga för nya bostäder