Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunen ska anställa ordningsvakter för att patrullera på offentliga platser

Om frågan
En ordningsvakt har förordnande av polisen och får avvisa, avlägsna och om nödvändigt omhänderta en person som stör den allmänna ordningen.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

C
Centerpartiet Kungsbacka

Det är statens ansvar via polisen att upprätthålla lag och ordning, inte kommunens. Kommunen har ett mycket bra förebyggande samarbete med polisen, det vill vi utveckla ytterligare.

V
Vänsterpartiet Kungsbacka

Vi vill satsa resurserna på fältassistenter och det förebyggande arbetet stället.

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Kungsbacka

Satsningar på förebyggande arbete som sociala mötesplatser, extra stöd till dem som behöver och dagliga aktiviteter både inomhus och ute är ett långsiktigt klokt sätt att använda kommunala skattemedel.

S
Socialdemokraterna Kungsbacka

Det finns platser i Kungsbacka, bl a resecentrum där tryggheten inte upplevs som bra. Innan man tar ett beslut om t ex ordningsvakter här behöver man se över vad som faktiskt behövs för att invånarna i Kungsbacka ska vara tryggare och känna sig tryggare. Det kanske är något annat som mer skulle främja trygghetskänslan.

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Kungsbacka

Partiet har inte lämnat någon motivering

M
Moderaterna Kungsbacka

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

Kbabo
Kungsbackaborna Kungsbacka

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

L
Liberalerna Kungsbacka

Extra viktig fråga

Resecentrum och Badhusparken är otryggaste områdena i Kungsbacka. Liberalerna har föreslagit ordningsvakter i första hand på helgerna.

SD
Sverigedemokraterna Kungsbacka

Extra viktig fråga

Sverige och Kungsbacka behöver fler poliser för att upprätthålla lag och ordning. Det är dock inte en kommunal fråga, men något SD;s riksdagsledamöter arbetar hårt för. Det vi kan göra kommunalt i väntan på att vi får fler poliser är att anställa/anlita ordningsvakter som patrullerar på våra gator och torg och då på särskilt otrygga platser i kommunen.