Val 2022 Valkompass
kommun

En ny kommunal skola ska byggas i Rötviken

Om frågan
I Krokoms kommun finns i dag 17 grundskolor. Närmaste skola i Rötviken ligger i dag 16 km bort, Valsjöbyns skola.
Så svarar partierna

Mycket dåligt förslag

M
Moderaterna Krokom

Då det idag inte finns ett elevunderlag som kan medge att vi bygger en ny skola, anser vi att det är bättre att vi lägger pengar på att rusta upp befintliga skolor.

Ganska dåligt förslag

JVK
Jämtlands Väl Krokom Krokom

Nej det ska inte byggas någon skola i Rötviken frågan redan avgjord

MP
Miljöpartiet Krokom

Vi vill i första hand rusta upp och driva de förskolor och skolor som redan finns.

S
Socialdemokraterna Krokom

Frågan är redan avgjord i Fullmäktige. Vi vill inte lägga ner skolan i Valsjöbyn, så vi valde att behålla det som det är idag.

SD
Sverigedemokraterna Krokom

För tillfället finns inte underlag för att försvara en så stor investering i rötviken som en ny skola är. Visar det sig att det bli inflyttning i området så kan vi absolut tänka oss att bygga en ny skola i området Hotagen.

Ganska bra förslag

V
Vänsterpartiet Krokom

Vänsterpartiet anser att en ny skola centralt placerad i Hotagen ska byggas. Vi anser att den geografiska placeringen är den bästa långsiktiga och hållbara lösningen för Hotagenområdet för att uppnå samordningsvinster för skolan/förskola/fritids. Vi vill även se en skola som är väl anpassad för elever med särskilda behov vilket även gynnar alla elever.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Krokom

Extra viktig fråga

En ny skola i Rötviken är det som de flesta vårdnadshavare och invånare i bygden efterfrågat när kommunen haft medborgardialoger om skolstrukturen i Hotagensbygden. En ny skola i Rötviken skulle möjliggöra ett efterlängtat samarbete mellan bygdens förskola och skola. Lärmiljön skulle förbättras i moderna lokaler, avstånden skulle minska för de flesta barn och kommunens kostnad skulle sänkas.

KD
Kristdemokraterna Krokom

Partiet har inte lämnat någon motivering