Val 2022 Valkompass
kommun

Kommunens kameraövervakning ska utökas

Om frågan
Många kommuner har på senare tid satt upp kameror på offentliga platser för att öka tryggheten. För det krävs tillstånd, och kommunen måste visa att det finns problem med brottslighet där bevakningen ska ske – problem som är större än integritetsintresset.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

MP
Miljöpartiet Hallsberg

Partiet har inte lämnat någon motivering

V
Vänsterpartiet Hallsberg

Extra viktig fråga

Kameraövervakning flyttar ofta bara problemen till en annan plats. Vi vill ha trygg planering med bra belysning och naturlig insyn där människor rör sig.

Ganska bra förslag

KD
Kristdemokraterna Hallsberg

Extra viktig fråga

Man behöver säkerställa säkerheten vid allmänna platser som till exempel vid skolor och återvinningsstationer. Att medborgare skall känna sig trygga

L
Liberalerna Hallsberg

Ganska bra förslag under förutsättning att man respekterar behoven, dygnets timmar och den personliga integriteten.

S
Socialdemokraterna Hallsberg

Kamerabevakning är en del av vårt brottsförebyggande arbete redan nu. Våra kommuninvånare ska känna sig trygga i våra offentliga miljöer och en nära dialog med polis och näringsliv är viktigt för att uppnå detta. Om det framkommer ytterligare behov av kameraövervakning, så är vi självklart öppna för det.

Mycket bra förslag

C
Centerpartiet Hallsberg

Extra viktig fråga

Bör kunna motverka helt onödig förstörelse på exempelvis skollokaler. Behovet är dessutom mycket stort vid våra återvinningsstationer

M
Moderaterna Hallsberg

Extra viktig fråga

Partiet har inte lämnat någon motivering

SD
Sverigedemokraterna Hallsberg

Extra viktig fråga

Arbete med detta pågår redan för fullt och koncentreras just nu omkring våra skolor. Vi ser gärna en fortsatt utbyggnad av kameraövervakningen, men det ska vara behovs reglerat. Detta då vi inte vill att kostnaderna drar iväg mer än nyttan vi får tillbaka.