Val 2022 Valkompass
kommun

Burlövsbostäder ska inte säljas ut utan fortsätta ägas av kommunen

Om frågan
Det kommunala bostadsbolaget i Burlöv heter Burlövsbostäder. Bolaget har ett bestånd på 2 500 hyreslägenheter i kommundelarna i Arlöv och Åkarp. En utförsäljning av allmännyttan i Burlövs kommun har i omgångar föreslagits.
Så svarar partierna

Ganska dåligt förslag

L
Liberalerna Burlöv

Extra viktig fråga

Burlövsbostäder är ett välskött bolag och en jättetillgång för kommunen. Delar av bolaget skulle dock med fördel kunna säljas ut till de boende som vill bilda bostadsrättsförening och själva äga och driva sin förening. Burlövs (som ägare till BB) skulle då vid en försäljning genom ett ägaredirektiv kunna få in medel för att kunna finansiera framtida utbyggnad av skolor och äldreboenden, etc

Ganska bra förslag

C
Centerpartiet Burlöv

Delar av Burlövs Bostäder kan säljas, exempelvis för att omvandlas till bostadsrätter.

M
Moderaterna Burlöv

Partiet har inte lämnat någon motivering

Mycket bra förslag

MP
Miljöpartiet Burlöv

Kommunen ska fortsätta ägas av Burlövsbostäder och kommunen ska äga Burlövsbostäder. Det är viktigt att påverka och ha kontroll över bostadsmarknaden i kommunen!

S
Socialdemokraterna Burlöv

Extra viktig fråga

Burlövsbostäder ska vara en positiv kraft för utvecklingen av Burlöv. Ett starkt kommunalt bostadsbolag är en viktig medspelare på vägen mot en socialt ansvarstagande, trygg och hållbar kommun.

SD
Sverigedemokraterna Burlöv

Partiet har inte lämnat någon motivering

V
Vänsterpartiet Burlöv

Extra viktig fråga

Kommunalt ägda bostäder utgör en bra grund för medborgarna i val av bostad, dvs. hyresbostäder behövs som alternativ. Det kommunala bostadsbolaget kan agera samhällsnyttigt istället för att fokusera på vinst.